Lama menyepikan diri, boyband ini kembali aktif di dunia musik. Backstreet Boys telah mengadakan residensi di Las Vegas, Backstreet Boys: Larger Than Life pada 2018. Bukan itu sahaja, mereka juga merilis lagu baru bertajuk Don’t Go Breaking My Heart pada pertengahan Mei 2018.

Bahkan mereka juga akan mengadakan konser Amerika dan Eropah pada April hingga September 2019. Konser ini sekaligus menjadi promosi album terakhirnya yang berjudul DNA juga akan mengadakan konsert jelajah di Asia. Mereka bakal ke beberapa buah negara di Asia seperti Jepun, China, Taiwan, Thailand, Filipina, Singapura dan Indonesia. Mereka mengumumkan jelajah Asia ini melalui akaun twitter @backstreetboys.

IKLAN

Apa yang lebih menghampakan dalam senarai negara konsert di Asia, Backstreet Boys tidak memilih Malaysia dalam senarai persembahannya. Sedih tak? Macamlah tak biasakan?

Soalnya, kenapa begitu banyak konsert, teater atau tarian antarabangsa menjelajah rantau ini tetapi jarang ada yang datang ke Kuala Lumpur? Apa-apa pun murai.my sentiasa mengharapkan artis-artis antarabangsa dapat mengadakan persembahan di Malaysia tanpa ada sekatan.