Rata-rata peminat sudah mengetahui bahawa baru-baru ini ahli kumpulan BigBang, Seungri telah ditahan atas tuduhan terlibat dalam penyebaran video seks suatu ketika dahulu. Malah Seungri turut mengumumkan pengunduran dirinya dari industri hiburan ekoran kesalahan tersebut.

Wajah Seungri Dikaburkan

Terbaru, syarikat pengurusan BigBang, YG Entertainment telah mengumumkan mengenai barangan ekslusif kumpulan itu. Masih menampilkan lima orang ahli BigBang iaitu G-Dragon, T.O.P, Taeyang, Daesung dan Seungri sendiri.

IKLAN

Namun begitu, wajah Seungri pada kesemua barangan itu telah pun dikaburkan. Pengumuman tersebut ternyata menimbulkan pelbagai reaksi selain menganggap pihak pengurusan seolah-olah memerli Seungri sedangkan mereka boleh menyunting gambar bekas ahli kumpulan BigBang itu dengan baik.

Seungri Mengaku Bersalah

Dalam perkembangan lain, Seungri akhirnya mengaku bertanggungjawab atas kesalahan berkongsi kandungan kamera litar tersembunyi. Jurucakap polis Korea Selatan berkata, pengakuan Seungri itu telah direkodkan pada Khamis.

“Seungri mengakui dia menyebarkan rekod rakaman secara tidak sah. Namun, dia menegaskan bahawa dia tidak membuat rakaman (video seks) itu sendiri, tetapi menyebarkannya selepas diterima daripada orang lain,”

Dikhabarkan seramai 14 orang terlibat dalam kes berprofil tinggi ini dimana 8 daripadanya adalah penyanyi.