[VIDEO] Holland Artis Kpop Pertama Lancar Video Muzik Tentang Gay

188

Bintang Korea, Holland saat ini menjadi salah satu nama idol yang mulai dikenal oleh para penggemar K-Pop. Dia mengambil langkah yang berani sewaktu kemunculannyaa. Dia menjadi idol K-Pop pertama yang mengakui bahawa dirinya adalah seorang gay. Terbaru, Holland telah membuat comeback dengan mengeluarkan sebuah video muzik terbaru berjudul Nar_C.

Pertama kali di Korea Selatan, video muzik ini mengetengahkan kisah percintaan kaum sesama jenis yang berakhir dengan perpisahan. Dalam video muzik itu juga memaparkan lakonan Holland dan seorang lelaki lain yang lengkap dengan ciuman, sesuatu yang jarang ditayangkan di media Korea Selatan.

View this post on Instagram

Nar_C music video out now on @youtube

A post shared by HOLLAND (@holland_vvv) on

Malangnya, ciuman itu mendapat video rating 19+ di negara asalnya. Walaubagaimanapun video muzik itu memiliki 440 ribu tontonan dalam masa 2 hari selepas dilancarkan, dan reaksi daripada sebahagian besar penonton adalah positif.

Walaupun homoseksual tidak menyalahi undang-undang di Korea Selatan, masih terdapat ramaiyang bersikap konservatif menolak LGBTQ, terutamanya dalam industri hiburan di mana ramai bintang Kpop telah dipinggirkan jika mengaku mempunyai seksualiti songsang.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry