OPPO Reno secara rasminya akan dilancarkan pada 10 April ini di China. Malah OPPO juga telah membuat persediaan untuk menerima tempahan bagi pelanggan yang ingin membuat pre-order telefon OPPO Reno ini.

Foto: Xchip

Telefon Bimbit OPPO Reno ini memiliki tiga jenis keluaran variasi. Variasi yang pertama memiliki 6GB RAM dengan 128GB kapasiti storan dalaman, manakala bagi variasi yang kedua pula hadir dengan 6GM RAM dan 256GB kapasiti storan dalaman dan bagi variasi yang terakhir pula ia di datangi dengan 8GB RAM dan 256GB kapasiti storan dalaman.

Foto: Gizbot

Telefon OPPO Reno ini hadir dengan empat warna pilihan yang menarik! Iaitu Nebula Purple, Fog Sea Green, Mist Powder dan Night Black.

Foto: Gadget Match

Dari aspek spesifikasi penggunaan cip pula, telefon ini dikuasai dengan cip daripada Qualcomm Snapdragon 710 SoC bagi kapasiti RAM 6GB dan manakala bagi yang kapasiti yang 8GB RAM pula dikuasai oleh cip Qualcomm Snapdragon 855 SoC.

Selain itu, telefon ini juga memiliki dual kamera utama dengan lensa 48MP dan 5MP dan ada juga variasi kamera yang di datangi dengan tiga kamera yang memiliki periscope optik 10 kali zoom!

Dari segi harga pula, OPPO akan mengeluarkan maklumat rasmi mengenai harganya tidak lama lagi. Sama-sama kita nantikannya!

IKLAN