Telah lebih kurang sebulan yang lalu Xiaomi telah membuat ujian sistem Beta Widevine L1 dengan pensijilan daripada Beta MIUI POCO 9.2.25. Dan hasil dari ujikaji tersebut menghasilkan Pocophone F1 dengan sistem Beta MIUI 10.3.4.

Kini sistem yang telah di kemaskini serta pengujianan yang dilakukan, membolehkan pengguna Pocophone F1 untuk melayari kandungan video HD menerusi perkhidmatan seperti Netflix dan Amazon Video!

Foto: Phoneia

Selain dari fungsi tersebut, MIUI 10.3.4 ini guna turut membawa mode Game Turbo daripada Xiaomi ini turut dilancarkan bersama-sama keluaran telefonnya iaitu Xiaomi Mi 9.

Rekaan yang di pertingkatkan berdasarkan beberapa tajuk permainan yang terpilih akan membawa pengalaman bermain game lebih hebat bagi Pocophone F1.

Foto: Piunika Web

Bukan itu sahaja, feature ini juga membolehkan pengguna untuk mengambil skrinshot, rekod, toggle fungsi Wi-Fi dan menukar SIM kad tanpa perlu meninggalkan permainan. Hebat bukan?

Malah, dengan pengemaskini fungsi feature terbaru Pocophone F1 ini, ia membolehkan telefon ini merekod video dengan resolusi 4K pada 60 fps dan terdapat beberapa pembaharuan mod AI di bahagian kamera.

IKLAN
Foto: Lowyat.net

Sudah tentulah pengemaskinian ini berdasarkan Google Android 9 Pie OS dengan kapasiti saiz sebanyak 515MB. Serta dalam masa yang sama buat masa sekarang Pocophone F1 masih belum menerima sebarang maklumat terbaru dari OTA.

Dan ini bermakna bagi anda yang memiliki Pocophone F1 tetapi tidak sistem masih menggunakan beta sistem yang lama. Di harap anda dapat bersabar dan menunggu pengemaskinian hadir di dalam telefon anda.