Huawei Y7 Pro 2019 Di Jual Pada Harga RM649 Bermula April Ini

Mesti Baca

Huawei secara rasminya telah melancarkan telefon Y7 Pro 2019 dan ianya merupakan entry-level telefon bimbit pintar di pasaran Malaysia. Meskipun ianya di dalam kategori entry-level tetapi kecanggihan yang di perkasa di dalam telefon tersebut tidak kurang hebatnya!

Telefon Y7 Pro 2019 ini di reka dengan “AI Lifestyle” dan memiliki pelbagai feature yang berkaitan dengan lifestyle.

Foto: Pinoy Techno Guide

Dari aspek spesifikasi pula Y7 Pro 2019 memiliki skrin telefon yang berkeluasan 6.26 inci dengan perincian ratio screen-to-body sebanyak 86.7%. Selain itu ia juga memiliki display yang top notch dengan beberapa feature pada bahagian top bezel telefon.

Y7 Pro 2019 menggunakan cip daripada Qualcomm Snapdragon 450 SoC dengan kelajuan memproses sebanyak 1.8GHz. Telefon ini juga memiliki 3GB RAM yang di perkasa dengan Adreno 506 sebagai GPUnya.

Foto: Giz Guide

Telegon ini juga memiliki 32GB storan dalaman dan keupayaan penyimpanan memori kad sebanyak 512GB. Dari segi kapasiti bateri pula, ia memiliki 4000 mAh tenaga bateri.

Dari aspek keupayaan fungsi kamera pula, di bahagian kamera utama telefon ini memiliki 13MP dan 2MP AI setup dengan fungsi tambahan dari software kamera yang menyokong sistem Huawei Master AI yang mampu mengenal 22 kategori objek dan tempat. Manakala bagi kamera selfie di bahagian hadapan telefon ia di datangi dengan 16MP sensor.

Telefon ini telah berada di outlet-outlet telefon di seluruh Malaysia sejak 6 April lagi dan harganya di jual pada RM649. Jadi bagi yang sedang mencari telefon dalam ketagori entry-level, anda boleh masukkan telefon ini di dalam senarai carian anda!

Terkini

Baru Tahu! Watak Wonder Woman, Gal Gadot Ada Persamaan Dengan Puteri Diana

Wonder Woman, Gal Gadot diilhamkan oleh Puteri Diana. Persamaan antara Watak Superhero dan Puteri Yang Disayangi Melalui temubualnya secara virtual bersama...

Artikel Berkaitan