Sejak kebelakangan ini penampilan Instafamous popular Millen Cyrus atau Millendaru, yang juga seorang transgender di Indonesia, kian mencuri perhatian masyarakat di sana. Ini kerana dia tampil semakin cantik seperti wanita pada umumnya.

Menerusi sebuah wawancara bersama pengacara terkenal Hotman Paris, Millendaru secara terang-terangan berbicara tentang kes seks songsang yang dimilikinya itu.

Millendaru turut membuat pengakuan bahawa ketika zaman Sekolah Mengengah Pertama (SMP), Millendaru masih menyukai lawan jenis iaitu wanita.

IKLAN

Walaubagaimanapun, Hotman Paris kemudian tertanya-tanya, bila Millendaru mula merasa bahawa dia berbeza dari golongan leleaki yang laini.

“Merasa suka terhadap lelaki umur berapa?” tanya Hotman dalam dalam video di saluran YouTube-nya.

Millendaru sebelum bergelar transgender

Tanpa segan silu, Millendaru menyatakan bahawa dia mula tertarik dengan sesama jenis ketika berada di bangku Sekolah Menengah Atas (SMA).

“SMA sepertinya. Tapi belum (bercinta) cuma kawan-kawan saja,  belum berani,” ungkap sepupu Aurel Hermansyah tersebut.

Mendengar jawapan Millendaru yang sangat terbuka, pertanyaan Hotman Paris pun semakin berani. Dia bertanya tentang hal yang sangat sensitif.

“Umur berapa pertama kali kau benar-benar bercinta dengan lelaki dan berhubungan bebas, sehingga hubungan intim? “ tanya Hotman Paris sambil menyantap makanan.

Ternyata, Millendaru sudah melakukan hubungan intim di usianya yang masih muda.

“Lulus SMA, umur 19,” akui Millendaru.

“Pertama kali dia melakukan hubungan intim dengan lelaki adalah umur 19,” kata Hotman Paris menegaskan kenyataan Millen.