Baru-baru ini, kecoh seketika mengenai sebuah laporan portal akhbar dimana terdapat seorang individu yang berpangkat Datuk Seri berumur 40 tahun telah ditangkap khalwat di Pulau Perhentian, Terengganu. Lebih mengejutkan terdapat dakwaan yang mengatakan individu tersebut adalah pelakon tersohor, Datuk Fizz Fairuz yang secara kebetulan berada di negeri itu.

Almy Nafi Fizz Ditangkap Khalwat 

Menafikan dakwaan tersebut, isterinya Datin Almy Nadia meluahkan rasa terkilan dan sedihnya selepas terdapat tuduhan yang mengatakan suaminya ditangkhap khalwat. Malah menurut Almy, ketika tuduhan tersebut sedang tersebar luas, dia dan suaminya ketika itu berada di ibu negara bagi menjalani sesi raptai sebagai penyampai di Anugerah DFKL 2019 baru-baru ini.

IKLAN

” baik la bunuh saja suami saya daripada anda semua menabur fitnah kepada suami saya. Sekarang suami saya tengah rehearsal untuk malam ini tau untuk jadi salah seorang penyampai anugerah dfkl”

Bakal Ambil Tindakan Undang-Undang 

Dalam perkembangan lain, menerusi laman Instagram nya, Fizz telah memuat naik sebuah kenyataan dimana dia menyatakan akan ada individu mahupun pihak yang bakal dikenakan tindakan saman.

Meskipun tidak merujuk kepada mana-mana pihak ataupun sebab, rata-rata pengikut pelakon ini mengandaikan Fizz bakal mengambil tindakan ke atas mereka yang membuat tuduhan khalwat kepadanya sebelum ini.