Seperti yang sedia maklum, Asia’s Got Talent (AGT) bagi musim ketiga menyaksikan dua wakil dari Malaysia mara ke peringkat akhir baru-baru ini sebelum keputusan penuhnya diumumkan malam tadi.

Malaysia Tumpas Pada Wakil Taiwan 

Dua wakil tersebut, Yashwin atau juga digelar sebagai ‘human calculator’ dan penyanyi berkumpulan wanita, NAMA telah mempersembahkan bakat mereka di hadapan tiga juri tetap program realiti itu, David Foster, Anggun Cipta Sasmi, dan bintang rap popular Amerika-Korea Selatan, Jay Park.

Biarpun begitu, edisi kali ini telah menobatkan ahli silap mata dari Taiwan, Eric Chien sebagai juara AGT 3 sekaligus berjaya membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah AS$100,000.

Human Calculator Muncul Sebagai Naib Juara 

Walaupun tumpas, Malaysia tetap berbangga dengan kedua-dua peserta dari tanah air ini apatah lagi Yaashwin yang berusia 15 tahun berjaya menjadi naib juara dalam rancangan realiti ini.

Bagi NAMA pula, mungkin rezeki tidak berpihak kepada mereka kali ini kerana mereka terkandas dalam kelompok awal senarai finalis yang diumumkan. Apa pun tahniah buat Human Calculator dan NAMA!