April milik artis dari Korea! Selepas kejayaan Blackpink mencipta beberapa rekod baharu menerusi single mereka berjudul Kill This Love, kali ini rakan seperjuangan mereka yang juga kumpulan penyanyi lelaki popular, BTS turut melakar sejarah baharu.

Kedudukan Ketiga Dari 200 Lagu 

BTS yang kini tampil bersama single baharu berjudul Boy With Luv yang turut berduet bersama penyanyi Hollywood terkenal, Halsey kini mencatat rekod sebagai artis korea yang berada dalam kedudukan tertinggi di carta Spotify’s Global Top 200.

Lagu tersebut yang turut diselitkan dalam album “MAP OF THE SOUL: PERSONA” kini berada di kedudukan ketiga daripada 200 lagu popular di dunia.

Tempat pertama carta itu dipegang oleh Billie Eilish menerusi single Bad Guy manakala tempat kedua jatuh kepada Old Town Road yang dinyanyikan oleh Lil Nas X dan bapa kepada Miley Cyrus, Billy Ray Cyrus.

IKLAN

Pecah Rekod Terdahulu 

Pencapaian terkini BTS itu ternyata telah memecah rekod terdahulu yang turut dipegang oleh mereka yang ketika itu menduduki tangga keempat carta. Lebih membanggakan kesemua lagu BTS dalam album baharu ini turut berada dalam kedudukan 50 tertinggi menerusi single “Mikrokosmos” di kedudukan 22, “Make It Right” di nombor 26, diikutii “HOME” pada tangga ke 28, “Dionysus” pula berada di kedudukan 36,“Jamais Vu” di nombor 39, dan “Intro: Persona” pada kedudukan 50. Single Blackpink, Kill This Love ketika ini menduduki tangga ke-12 carta.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry