Baru-baru ini, penyanyi popular Awi Rafael telah berkongsi khabar berita dimana seorang pesakit kanser tulang yang dikenali sebagai adik Mohd Shafuan Norazhar memerlukan sumbangan untuk teruskan rawatannya.

Pergi Buat Selama-Lamanya 

View this post on Instagram

Petang tadi sempat visit Adik Shafuan di HKL bersama ayahnya. Shafuan menghidap penyakit kanser tulang, Ibunya pula juga terlantar sakit akibat stroke sejak dua tahun lalu. – Ayahnya terpaksa tidak berkerja utk menjaga Safuan sepenuhnya di Hospital & Abgnya pula harus berkerja di Jelebu, Negeri Sembilan sambil jaga ibu & adik. Bayangkan keadaan keluarga & bil2 yg perlu dibayar? – Kita pasti dapat menolong keluarga Adik Shafuan, boleh contact Abgnya (Nazar) dari link di Instastory. 🙏🏻🙏🏻 . Banyak yg Awi sempat bual dgn Shafuan, he’s a strong kid with a good heart. Terharu tgk semangatnya utk capai impiannya.. He is only 20 years old 😔😔😔 – Life is unfair boy.. but these moments will pass. Amin. 🙏🏻 (Please share his story) #cancer #bonecancer #childrencancer #malaysia #positivevibes #faith @nationalcancersocietymy @maknacancer

A post shared by Awi Rafael (@awirafael) on

IKLAN

Namun terbaru, satu berita yang menyedihkan sekali lagi dikongsi Awi mengenai adik Mohd Shafuan dimana dia telah menghembuskan nafasnya yang terakhir di Wad Onkologi dan Radioterapi Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada jam 8.45 malam tadi. Menurut satu laporan akhbar, Allahyarham adik Shafuan meninggal dunia di sisi ayah, ibu, ahli keluarga dan juga rakan-rakannya yang tercinta.

Awi Ajak Peminat Hulurkan Bantuan Buat Keluarga Allahyarham 

Terdahulu, Awi berkesempatan untuk meluangkan sedikit masa untuk menziarahi adik Mohd Shafuan dan turut mengajak pengikutnya untuk turut bersama-sama menghulurkan bantuan meringankan sedikit beban ahli keluarganya.

Dalam posting terbaharu Awi, biarpun adik Mohd Shafuan telah pergi buat selama-lamanya, namun buat mereka yang ingin menderma masih boleh berbuat demikian selain mendoakan agar roh Allahyarham tenang dan berada dalam rahmat-Nya. Semoga roh Allahyarham ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan salam takziah diucapkan buat ahli keluarganya. Al-Fatihah.