Setahun sejak dilancarkan, lagu Sufian Suhaimi yang berjudul Di Matamu benar-benar berjaya mempengaruhi emosi peminat yang mendengar single penyanyi ini.

Sufian Suhaimi Catat Rekod Dalam Malaysia Book Of Records

Berdasarkan artikel kami terdahulu, Di Matamu yang ketika itu belum lagi secara rasmi dilancarkan telah mencatat lebih dari 2 juta tontonan dan diikuti dengan pelbagai rekod yang dicatat menerusi single tersebut.

Terbaharu menerusi perkongsian portal Kopi Planet, Sufian mencatat satu lakaran manis dalam karier seninya apabila single Di Matamu kini disenaraikan dalam Malaysia Book Of Records (MBR) di atas pencapaian jumlah tontonan tertinggi muzik video di Youtube bagi kategori lagu Melayu dan artis tempatan iaitu sebanyak 56,485 juta tontonan.

Di Matamu Catat Pelbagai Rekod

Dalam perkembangan lain, berdasarkan carian kami turut mendapati persembahan Di Matamu di Anugerah Juara Lagu 33 (AJL) yang lalu turut dinobatkan sebagai video tontonan yang paling tinggi berbanding semua video persembahan peserta AJL33 yang kini mencapai jumlah tontonan sebanyak 9.3 juta di laman YouTube.

IKLAN

Dengan pencapaian Sufian, sekaligus menjadikannya sebagai penyanyi kedua yang bernaung di bawah label Aries Music yang diiktiraf MBR dan turut memecah rekod rakannya, Aiman Tino yang dahulunya memegang rekod tersebut dengan pencapaian sebanyak 43 juta menerusi single Ku Rela Dibenci.