ASUS dan BMW kini berkolaborasi bersama bagi menghasilkan rekaan laptop gaming yang lebih canggih dan gempak. Kini hasil dari kolaborasi dua nama besar ini berjaya menghasilkan konsep rekaan laptop yang baru yang di kenali sebagai ROG Face Off!

Foto: Lowyat.net

Menerusi rekaan terbaru ini, ASUS mengadaptasi komponen barisan laptop ROG yang sedia ada di pasaran. Cuma yang berbeza adalah laptop siri baru ini mempunyai konsep Face Off serta gabungan rekaan ROG pada badan laptop.

Foto: CNET

Dari segi rekaan pada badan laptop gaming ini, sangat menarik perhatian terutama para gamers yang sememangnya mencari sesuatu yang cool dan fresh. Di tambah pula dengan lampu LED pada papan kekunci laptop, pasti memberikan kesan gaming yang lebih interaktif.

Foto: PC Fiend

Pada papan kekunci yang menunjukkan huruf WASD dan juga papan kekunci kiri, kanan, atas dan bawah memiliki ruang di antara papan kekunci dan ianya juga memiliki lapisan nipis logam dan ini akan memberikan sentuhan yang berbeza kepada gamers ketika menggunakannya.

Konsep ROG Face Off ini merupakan konsep rekaan khas bagi keluaran laptop gaming terbaru dan sama-sama kita nantikan produk terbaru ini berada di pasaran nanti.