Jihan Muse atau nama sebenarnya Nur Jihan binti Musa boleh dikatakan sebagai selebriti yang cukup verstail. Malah tidak keterlaluan jika kami katakan figura ini merupakan pelawak wanita paling popular ketika ini.

Kongsi ’10 Years Challenge’

Siapa sangka, rezekinya yang bermula menerusi Raja Lawak Astro musim ketiga benar-benar menaikkan namanya apatah lagi dia turut menyandang gelaran naib juara program itu. Terbaharu, menerusi laman Instagram nya, Jihan telah berkongsi pengalamannya yang sudah 10 tahun bergelar sebagai seorang pelawak wanita.

View this post on Instagram

Alhamdulillah.. semuanya atas izin Allah. Utk bergelar Pelawak ‘Wanita’ bukan mudah. Untuk dihormati sebagai pelawak juga bukan mudah. Sekarang mungkin diterima tapi utk melalui ‘proses’ diterima itu sangatlah sukar. Mental kena sangat2 kuat. Hati kene sangat2 kering. Muka kena sangat2 tebal. Minda kena sangat2 pantas. Diri kena sangat2 berani. Untuk perjalanan saya selama 10 tahun memikul nama Pelawak ni, saya rasa saya dah dapat lebih dari apa yg saya mahukan. Saya dapat buat lebih dari apa yg saya bayangkan. Semuanya atas bantuan org di sekeliling saya. Syukur Ya Allah atas rezeki dan nikmat yg Kau berikan ini. Berpijak di bumi nyata tidak terbang di awangan teruskan berkarya menghiburkan orang juga satu ibadah. Terima kasih semua yg bekerjasama, yg menyokong dan mendoakan. Jazakallah. #10yearschallenge

A post shared by JIHAN MUSE (@jihanmuse) on

Terharu Dengan Sokongan 

Menurut Jihan, bukan mudah baginya untuk terus kekal dalam industri hiburan dan komedi apatah lagi bergelar sebagai seorangt pelawak wanita yang berhadapan banyak cabaran. Malah dia turut memanjatkan rasa syukurnya kerana dikelilingi oleh mereka yang banyak membantunya bertapak dalam industri selain mengucapkan penghargaannya buat mereka yang mendoakan kejayaannya selama ini.

IKLAN

Terdahulu, Jihan telah diundang menjadi selebriti jemputan Shuk Sahar dalam program Super Bintang Bersama Bintang yang menobatkan pelawak itu sebagai juara musim kali ini. Kedua-dua pelawak ini telah membawa sketka parodi drama yang telah mencetuskan fenomena dikalangan peminat, Nur 2.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry