HMD Global semakin rancak mengeluarkan telefon bimbit terbaru pada tahun ini, pada awal tahun ini syarikat elektronik ini telah melancarkan telefon bimbit Nokia 4.2 di pasaran dan kini tiba lagi produk baru iaitu Nokia 1 Plus yang akan tiba di pasaran Malaysia pada bulan Mei ini.

Telefon ini merupakan kategori entry level dan telefon ini juga menggunakan Android GO di dalam perisian telefon Nokia 1 Plus. Platform perisian yang digunakan merupakan Android 9 Pie GO yang telah di pre-install.

IKLAN
Foto: Phone World

Telefon Nokia 1 Plus ini memiliki keluasan skrin sebanyak 5.45 inci dengan FWVGA IPS display dan di kuasai dengan cip daripada MediaTek MT6739WW yang merupakan prosessor Quad-core.

Telefon entry level ini memiliki 1GB RAM dan 8GB storan dalaman. Selain itu, telefon ini juga memiliki lensa kamera sebanyak 8MP di bahagian belakang telefon dan bagi lensa kamera di bahagian hadapan pula ia di datangi dengan 5MP lensa kamera.

Manakala bagi kapasiti tenaga bateri pula, Nokia 1 Plus memiliki 2500mAh tenaga bateri. Telefon ini akan memasuki pasaran Malaysia pada bulan Mei ini dan dijual pada harga RM329. Dan setiap pembelian akan di datangi dengan case lembut dan tempered glass screen protector sementara stok masih ada!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry