Semalam pelakon, Datin Seri Zizie Ezette dan suaminya, Datuk Seri Bung Moktar Radin telah ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berkenaan satu kes rasuah.

Ditahan Berkenaan Tuduhan Rasuah RM3 Juta 

Menurut laporan, Ahli Parlimen Kinabatangan itu ditahan bagi membantu siasatan berhubung kes rasuah dalam Lembaga Penyatuan dan Pemulihan Tanah Persekutuan (Felcra) yangh melibatkan nilai hampir RM3 juta. Bung Mokhtar telah ditahan pada pukul 10.50 pagi di SPRM Sabah manakala Zizie ditahan di SPRM Putrajaya pada pukul 11.15 pagi selepas mereka hadir untuk melengkapkan proses siasatan akhir berkenaan kes rasuah melibatkan Felcra. Pelakon itu ditahan kerana disyaki turut sama bersubahat dalam kes tersebut.

IKLAN

Dilepaskan Dengan Jaminan SPRM

Bagaimanapun, kedua-dua mereka telah dilepaskan dengan jaminan SPRM selepas lebih dari 8 jam disiasat dan memberi kerjasama penuh kepada pihak SPRM. Zizie dan suaminya yang juga bekas Pengerusi Felcra itu akan didakwa pada Jumaat ini.

Zizie telah mendirikan rumahtangga bersama ahli parlimen itu pada tahun 2009 dan hasil perkahwinan pasangan ini dikurniakan tiga cahaya dan turut mempunyai dua orang anak angkat.