Facebook – Sahkan Feature Terbaru Penghantaran Mesej Bagi Messenger, WhatsApp Dan Instagram

Mesti Baca

Semasa persidangan developer F8, Facebook telah mengumumkan beberapa isu tentang perubahan yang bakal berlaku pada aplikasi yang dikawal selia oleh Facebook. Dan salah satu dari perubahan itu adalah tentang feature penghantaran mesej bagi Instagram, WhatsApp dan Messenger.

Foto: Independent

Ia merupakan salah satu bahagian sistem komunikasi yang di mana ia di encrypt secara langsung. Kunci utama bagi feature penghantaran mesej adalah supaya mesej yang di hantar dapat di kongsikan sekali pada aplikasi WhatsApp dan Instagram menerusi Messenger.

Foto: The Verge

Ketua produk pengguna aplikasi Messenger, Asha Sharma berkongsi bahawa bagi bahagian panggilan dan menghantar mesej kepada kenalan akan menjadi lebih lancar menerusi mana-mana platform yang pengguna ingin gunakan.

Meskipun ianya berita yang menarik, Facebook tidak menyatakan bila feature terbaru ini akan tiba dan ini mungkin akan tiba apabila sistem perlu di kemaskini. Buat masa sekarang aplikasi Messenger merupakan versi Messenger 4 dan mungkin untuk fungsi feature terbaru ini mungkin bakal tiba bagi versi Messenger 5.

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan