Nama-nama besar seperti Faizal Hussein, Datuk Rosyam Nor dan Dato Aaron Aziz merupakan pelakon lelaki tempatan yang cukup disegani ramai kerana kebolehan mereka yang cukup pelbagai terutamanya melibatkan filem-filem aksi. Tidak hairanlah figura-figura ini digelar Hero Malaya mengikut zaman mereka kerana lagak mereka sememangnya layak digelar sedemikian.

5 watak ‘hero’ Hairul Azreen!

Namun itu dahulu, siapakah hero Malaya terkini yang mendapat tempat dikalangan peminat dan juga para pengarah? Kami namakan pelakon verstail, Hairul Azreen sebagai Hero Malaya Baharu. Ketepikan segala kontroversi yang ada kerana berdasarkan beberapa temubual kami bersama suami kepada Hanis Zalikha ini, kami percaya dia begitu komited dengan setiap watak yang diberikan kepadanya. Malah jika anda begitu mengikuti perkembangan Hairul, hampir semua watak lasak dan anggota beruniform pernah dilakonkannya. Berikut kami tampilkan 5 watak ‘hero’ Hairul Azreen!

5‘Ahli Silat’

Sebelum ‘menerima’ kebanyakan filem aksi lain, Hairul terlebih dahulu diberi peluang untuk menjadi pelakon utama dalam filem arahan Fauzi Nawawi yang berjudul Pak Pong. Memegang watak sebagai Muda, biarpun filem ini kurang mendapat sambutan namun aksi seni mempertahankan diri seperti Silat yang ditonjolkan Hairul menerusi Pak Pong harus diberikan pujian.

4Anggota PASKAL

Filem ini benar-benar menaikkan nama Hairul! Kami yang pernah menonton filem ini perlu akui watak yang diberikan kepada Hairul sebagai skuad elit Pasukan Khas Laut (PASKAL), Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) berjaya menonjolkan keupayaan sebenar Hairul. Malah siapa sangka, segala rutin yang dilihat dalam filem ini berjaya membuka persepsi positif dan kesedaran kepada orang ramai.

IKLAN

3Anggota Bomba

‘Muka hero’! Hairul turut diberikan mandat untuk memegang watak sebagai anggota Bomba. Meskipun filem ini terdapat beberapa kontroversi yang menimpa, tetapi bagi Hairul dia sendiri sudah ‘merasai’ menjadi ahli bomba bukan? So whats next ?

2Anggota Polis

Biarpun hanya sebagai pelakon pembantu, namun penonton ternyata berpuas hati dengan aksi Hairul yang memegang watak Zul di dalam filem Polis Evo 2. Sememangnya filem aksi dan Hairul bagai tidak dapat dipisahkan!

1Ahli Tinju

Tidak dapat dipastikan kesahihan watak Hairul di dalam filem terbaharu akan datang, Wira. Dari pengarah Paskal, Adrian Teh sekali lagi memberikan mandat watak utama kepada Hairul untuk menjayakan filem ini. Namun berdasarkan ‘teaser’ yang diberi kelihatan Hairul sedang giat membuat latihan seni tinju untuk filem Wira. Apakah watak Hairul di dalam filem ini? Nantikan!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry