Di Korea Selatan, seorang pemilik telefon Samsung Galaxy S10 5G terbakar secara tiba-tiba. Menurut pemilik telefon Galaxy S10 5G tersebut yang mahu dirinya di kenali sebagai Lee, menyatakan bahawa telefon itu dalam keadaan yang baik.

Foto: Case

Lee meletakkan telefon bimbit di atas meja dan kemudian menghidu bau asap keluar dari telefon bimbitnya. Lee mengambil telefonnya dan mendapati telefon tersebut menjadi sangat panas dan terus menjatuhkan telefon tersebut ke lantai.

Foto: BGR

Ekoran apa yang berlaku, Lee meminta Samsung untuk memberi ganti rugi kepadanya tetapi pihak Samsung enggan memberi ganti rugi. Samsung telah memberi kenyataan kepada AFP bahawa kerosakan yang berlaku kepada telefon tersebut adalah kerana masalah luaran dan bukannya kerana masalah komponen di dalam telefon tersebut.

Oleh kerana keterangan yang berlaku tentang insiden ini adalah sedikit baik dari pihak Lee mahupun Samsung, sukar untuk merungkai apa punca sebenar yang menyebabkan telefon Samsung Galaxy S10 5G ini tiba-tiba terbakar. Pelik-pelik.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry