Di bulan Ramadan ini, terdapat sesetengah selebriti tempatan mengambil kesempatan untuk tunaikan umrah di Mekah. Selain Datin Fouziah Gous dan suami, penyanyi tersohor tanah air Datuk Seri Siti Nurhaliza, 40 juga bakal berangkat ke kota suci itu pada minggu hadapan.

Siti Bakal Tunaikan Umrah Bersama Keluarga 

Lebih bermakna, Siti tidak akan keseorangan disana kerana selain ditemani suami, ahli keluarga serta anaknya yang tercinta, Siti Aafiyah juga akan turut serta. Meluahkan rasa terharunya, menurut Siti dia sudah lama mengimpikan untuk membawa Aafiyah ke Mekah malah hasrat itu tersimpan sejak sebelum hamil lagi.

Anggap Tumpang Tuah Aafiyah 

Teruja untuk membawa Aafiyah pertama kali ke sana, tambah Siti pemergian mereka sekeluarga ke Mekah kelak ibarat rezeki cahaya mata nya. Siapa sangka pada usia Aafiyah yang baru menjangkau setahun lebih, Siti menganggap dia seperti menumpang rezeki anaknya.

“Saya selalu berdoa supaya dikurniakan rezeki cahaya mata setiap kali berada di Mekah. Andai diberi rezeki anak, saya mahu bawanya juga ke Mekah. Tidak sangka Allah jawab doa saya begitu cepat. Dalam usia Aafiyah baru mencecah setahun lebih dia dapat ke Mekah. Rasanya saya yang menumpang rezekinya,”

Dalam pada itu, Siti turut menyimpan niat untuk membawa Aafiyah ke Palestin suatu hari nanti selepas berkunjung ke negara itu dua tahun yang lalu.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry