Memasuki bulan puasa Ramadan, seluruh umat muslim menjalankan ibadah menahan nafsu selama sebulan penuh. Begitu juga dengan para artis Tanah Air yang menjalankan ibadah walaupun sibuk dengan kerjaya seni masing-masing.

Tidak sendiri lagi, beberapa artis di bawah ini menjalankan ibadah puasa dengan pasangan mereka kerana telah berganti status menjadi suami isteri. Nak tahu siapa?, berikut 5 artis jelita yang pertama kali menjadi isteri orang di bulan puasa tahun ini!

IKLAN

1Kaka Azraff

Bernikah dengan Adam Azriff, seorang usahawan pada 14 Disember 2018, penyanyi Kaka Azraff tahun ini menjalani puasa Ramadan pertama bersama suami.

2Elfira Loy

Kredit Foto: IG Elfira Loy

Elfira Loy dan suami bernikah pada tanggal 1 Januari 2019 lalu. Nampaknya tahun ini Elfira jalani ibadah puasa bersama suami serta bayi yang masih dalam kandungan.

3Raja Ilya

Kredit Foto: IG Raja Ilya

Tidak terkecuali, pelakon Raja Ilya juga termasuk pasangan yang tahun ini menjalani ibadah puasa pertama sebagai isteri orang. Raja Ilya bernikah pada Disember tahun lalu.

4Mona Allen

Kredit Foto: IG Mona Allen

Pelakon jelita Mona Allen dan Pekin rasmi bernikah pada Disember tahun lalu. Nampaknya puasa tahun ini mereka tak sendirian lagi.  Semoga ikatan yang dibina kekal hingga hujung nyawa!

5Sasqia Dahuri

Kredit Foto: IG Sasqia Dahuri

Pelakon yang sering membawa watak antagonis, Sasqia Dahuri menjalani ibadah puasa buat pertama kali bergelar isteri. Sasqia bernikah dengan Muhammad Asyraff Khan Baharudin Khan yang merupakan seorang ahli perniagaan hartanah Singapura.