Artis sememangnya merupakan public figure yang segala apa yang dilakukannya akan diperhatikan oleh ramai orang. Oleh kerana itu banyak organisasi yang berminat untuk menjadikan mereka sebagai duta untuk mempromosikan produk mereka.

Alasannya, sudah tentu sebab mereka popular dan mempunyai jutaan pengikut di media sosial. Selain itu pemilihan duta sendiri bukan sebarangan, pihak organisasi biasanya akan melihat pencapaian artis dan kemampuan mereka dalam mempromosikan sesebuah jenama lagi-lagi di musim perayaan ini.

Berikut murai.my mengenal pasti 5 jenama besar yang menjadikan artis popular ini untuk mempromosikan produk mereka sempena hari raya.

IKLAN

1Jakel

Pada tahun ini, Jakel sekali menampilkan kemunculan Duta Raya tahun ini antaranya Aaron Aziz, Nabil Ahmad, Scha Al Yahya, Awal Ashaari & Lara Alana (SchAwaLara) dan Ayda Jebat. Turut memeriahkan kempen raya pada hari ini adalah keluarga popular Hanis Zalikha, Hairul Azreen & Yusuf Iskandar. Nampaknya kesemua selebriti popular ini menggunakan media sosial mereka untuk mempromosikan koleksi masing-masing.

Dengar cerita, anda boleh dapatkan cashback RM15 dengan setiap pembelian RM300 keatas, tapi kena guna @myboostapp untuk pembayaran! Nak tahu lagi banyak promosi, boleh lah berkunjung ke laman Facebook mereka.

2Bata Malaysia

Pada tahun ini, Bata Malaysia memperkenalkan koleksi terkini dan menawarkan hadiah menarik sempena hari raya ini.  Jenama ini juga telah bekerjasama dengan pasangan selebriti terkenal iaitu Amyra Rosli dan Amar Baharin untuk mempromosikan Bata Malaysia tahun ini dengan koleksi yang indah sebagai duta kempen.

Banyak tawaran dan promosi menarik yang mereka keluarkan oleh Bata Malaysia pada musim perayaan. Dengar cerita, kalau berbelanja lebih di Bata, anda boleh dapat percuma gelang dan jam tangan. Tunggu apa lagi! jom ke cawangan Bata yang berhampiran di seluruh Malaysia.

3Habib Jewels

View this post on Instagram

Jom mai qamai2 ke Kempen Hari Raya Rantaian Kasih Habib" Banyak design2 terbaru yg cantik2 n murah…Jom pi na…" . . Habib barulah qaya !

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

IKLAN

Habib menyambut kemeriahan Aidilfitri untuk kali ke-61 menerusi kempen tahunannya, Rantaian Kasih bagi meraikan hubungan kekeluargaan dan persahabatan yang dipupuk dan dieratkan lagi sepanjang musim perayaan.

Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta dilantik sebagai duta Habib bagi koleksi Rantaian kasih bersempena dengan kempen Aidilfitri 2019. Koleksi Rantaian Kasih Habib menampilkan perincian berinspirasikan motif batik yang diberi nafas baharu dengan unsur kontemporari.

4Bonia 

Baru-baru ini terlihat pelakon berbakat Syafiq Kyle memuatnaik gambar beberapa produk berkualiti dari jenama Bonia. Kena pada waktu, di mana orang tengah sibuk berbelanja untuk raya, Syafiq mengajak pengikut-pengikutnya untuk menyemak promosi terbaru serta tawaran menarik dari jenama besar tersebut sempena hari raya.

5Galeri Ariani

Khas lebaran ini, jenama tudung popular,  GALERI ARIANI mengadakan Jualan Mega Lebaran Ariani 2019. JUALAN MEGA LEBARAN ARIANI ini berlangsung pada 15hb Mei hingga 4hb Jun 2018 di kesemua cawangan Galeri Ariani seluruh Malaysia dah juga di Ariani Online.

Beberapa nama selebriti ternama turut bersama-sama mempromosikan koleksi tudung Ariani, antaranya Datuk Seri Siti Nurhaliza, Mira Filzah, Ayda Jebat dan Bella Dally.

Ariani menawarkan lebih dari 30 pilihan koleksi corak terkini yang merangkumi koleksi selendang, instant dan juga square.