Pengalaman Bersama 18 Spesies Dinosaur Di Axiata Arena, Bukit Jalil Ogos Ini

Mesti Baca

Artis & Instafamous Selar Kes Youtuber Bergaduh Di Gelanggang Futsal

Insiden pergaduhan di sebuah gelanggang futsal minggu lalu yang melibatkan Youtuber terkenal mendapat perhatian ramai termasuk di kalangan selebriti...

Ini Jumlah Yang Dibayar Kepada Meghan & Harry Untuk Wawancara Dengan Oprah Winsfrey

CBS dilaporkan telah membayar jutaan dolar untuk memiliki hak penyiaran wawancara yang sangat dinanti-nantikan iaitu wawancara Oprah Winsfrey bersama...

‘Harap Kamu Mati’- Adik Zyn Malik Disumpah Kerana Tak Dapat Restu

Waliyha adalah adik kepada Zayn Malik dari kumpulan One Direction. Dia pernah muncul dalam video muzik kumpulan itu pada...

Peminat Dinosiurs pasti gembira apabila UnUsUal Entertainment dan penganjur bersama MacpiePro bakal menganjurkan ‘Walking With Dinosaurs – The Live Experience’ pada Ogos nanti.

Ditonton lebih 9 juta orang daripada 250 bandar di seluruh dunia, pertunjukan ini bakal menarik perhatian semua lapisan umur yang pasti teruja menyaksikan 18 spesis dinosaur menakluki pentas Axiata Arena, Bukit Jalil.

Berlangsung selama tiga hari

‘Walking With Dinosaurs – The Live Experience’ akan berlangsung selama tiga hari berturut-turut dari 23 hingga 25 Ogos 2019 dan tiket boleh didapati di laman web myticket.asia. ‘Walking With Dinosaurs’ memulakan jelajah dunia di United Kingdom pada Julai 2018 dan menjelajahi seluruh Eropah sebelum menuju ke Asia dan memilih Malaysia untuk lokasi jelajah yang seterusnya.

Produksi bernilai 20 juta dolar ini menampilkan teknologi terkini dan sekaligus menempatkannya sebagai pertunjukan dinosaur terbaik dan terbesar di dunia. ‘Walking With Dinosaurs – The Live Experience’ pada asalnya dihasilkan oleh Gerry Ryan, Malcolm Cooke dan Jill Bryant di Australia sebelum dibawa ke dunia realiti oleh Global Creatures.

Menariknya, produksi ini akan mempamerkan perubahan yang hebat terhadap dinosaur dari segi warna kulitnya dan juga terdapat beberapa spesis berbulu berdasarkan penyelidikan saintifik yang terkini.

Pertunjukan selama satu jam 40 minit itu menggambarkan evolusi dinosaur yang seakan-akan hidup di alam realiti. Pengunjung berpeluang menyaksikan babak interaksi antara dinosaur, bagaimana dinosaur karnivor berjalan menggunakan dua kaki dan bagaimana herbivor menewaskan pemangsa yang lebih ganas.

Sembilan daripada 18 spesis dinosaur terbabit mewakili pemerintahan dinosaur sejak 200 juta tahun dahulu. Pertunjukan itu termasuk spesis Tyrannosaurus Rex, Plateosaurus, Liliensternus dari zaman Triassic, Stegosaurus dan Allosaurus dari zaman Jurassic dan Torosaurus dan Utahraptor dari zaman Kretaseus.

Dinosaur yang terbesar adalah Brachiosaurus yang berketinggian 11 meter dan 17 meter dari hidung hingga ekor. Pembuatan dinosaur bersaiz sebenar ini mengambil masa setahun dan memerlukan tenaga kerja seramai 50 orang termasuk jurutera, pembuat fabrikasi, pembuat kulit, artis dan pelukis.

Sejarah dunia ini akan dimainkan dengan babak pemisahan benua bumi dan peralihan dari padang pasir yang gersang pada zaman Triassic ke padang rumput yang menghijau pada zaman Jurassic. Selain itu, pembentukan lautan, letusan gunung berapi dan kebakaran hutan memberi kesan buruk yang menjadi punca kepupusan dinosaur.

Walking With Dinosaurs – The Live Experience in Kuala Lumpur 2019

‘Walking With Dinosaurs – The Live Experience in Kuala Lumpur 2019’ akan dianjurkan di Malaysia selama tiga hari berturut-turut pada 23 hingga 25 Ogos 2019 di Axiata Arena, Bukit Jalil.

Jadual Pembelian Tiket :

Pembeli terawal akan menikmati diskaun 10% untuk pembelian tiket yang dibuat antara 20 Mei hingga 3 Jun 2019. Cepat dapatkan tiket anda sekarang! Untuk maklumat lanjut, sila layari media sosial atau laman web rasmi UnUsUal Entertainment dan MacpiePro.

Kategori Tiket/Harga:

 

Terkini

4 Syarat Putera Harry & Meghan Markle Untuk Ditemubual Oprah Winfrey

Temubual eksklusif Oprah Winfrey bersama Putera Harry dan isterinya, Meghan Markle ternyata mengejutkan dunia kerana pasangan diraja ini telah...

Artikel Berkaitan