Program realiti, The Voice begitu popular di seluruh dunia sehingga mencetuskan fenomena nya tersendiri. Rancangan hiburan tersebut yang berkonsepkan memilih peserta bukan berdasarkan rupa paras itu kini bakal masuk musimnya yang ke-17.

Adam Berundur

Biarpun begitu, salah seorang jurulatih tetap program itu Adam Levine telah berkongsi satu berita sedih di laman Instagram nya.

IKLAN

Dalam posting tersebut, Adam telah memakluman bahawa dia tidak akan bersama untuk musim ke-17 dan kini meletakkan ‘tanda noktah’ nya dalam program itu. Sebagai rekod, Adam dan penyanyi Blake Shelton merupakan jurulatih yang paling lama dalam program itu berbanding dua lagi jurulatih yang sering kali bertukar ganti.

Bakal Digantikan Dengan Gwen Stefanie 

Meluahkan rasa sayangnya kepada Blake, Adam turut berpesan kepada dua lagi jurulatih iaitu Kelly Clarkson dan John Legend untuk menjaga sahabatnya itu dengan baik malah turut berjanji akan kembali semula dalam program itu. Adam juga mengucapkan terima kasih kepada seluruh produksi dan stesen televisyen yang banyak membantunya selama 8 tahun berlangsung.

Bagi musim ke-17, tempat Adam bakal digantikan dengan penyanyi Gwen Stefani dan sepanjang berlangsung, Adam pernah memenangi tiga musim bersama pesertanya.