Wanita berasal dari Rusia, Oksana Voevodina, jadi sebutan tahun lalu selepas bernikah dengan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V. Bekas ratu kecantikan tersebut mengadakan majlis resepsi perkahwinan bersama bekas Yang Dipertuan Agong penuh gemilang secara tertutup di Moscow.

Pernikahan tersebut semakin dibualkan kerana Sultan Muhammad V turun takhta tak lama selepas berita ini tular. Setelah bernikah, Oksana pun hamil dan kini sudah melahirkan.

Oksana Voevodina disahkan telah melahirkan seorang bayi lelaki pada 21 Mei lalu. Hal tersebut baru terungkap setelah Oksana memuatnaik foto anak pertamanya itu di akaun Instagram. Dalam gambar tersebut, Oksana menampilkan foto kaki kecil sang bayi. Dia pun menuliskan mesej panjang mengenai kelahiran anak dari suami yang lebih tua 24 tahun tersebut.

“21 Mei 2019, hari ketika hidupku terbahagi menjadi ‘sebelum’ dan ‘sesudah’. Semua yang pernah dikatakan padaku mengenai perubahan wanita setelah melahirkan bayi adalah benar. Cinta ini istimewa. Perasaan ini benar-benar baru. Aku bersyukur pada Allah dan suamiku untuk anak kami. Sekarang ada tiga dari kami. Terima kasih telah memilih keluarga kami,” kata Oksana yang juga memuatnaik pesannya dengan bahasa Rusia.

Bayi lelaki Oksana pun diberi nama Tengku Ismail Leon Petra bin Tengku Muhammad V Faris Petra. Sudah tentu Oksan merasa sangat lega dan bahagia dengan kelahiran si kecil mengingat sebelumnya dia sempat mengalami masa-masa sulit ketika kehamilan.

IKLAN

Menerusi gambar-gambar terbarunya di Instagram, Oksana terlihat cantik dan anggun tampil dengan busana berwarna putih. Oksana yang juga mengenakan hijab menutup sebahagian kepalanya mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua umat Islam. Foto ini turut mendapat pujian dari netizen juga pengikutnya.