Sebagai public figure, rata-rata selebriti wanita di Malaysia mahupun di luar negara tidak dapat dipisahkan dengan penampilan mereka yang menarik. Tidak kira samaada di kaca TV mahupun di depan mata, kalau dah namanya artis, mereka akan tampil memukau di hadapan peminatnya. Dan sebab itulah, ramai yang ingin tahu amalan penjagaan diri diamalkan oleh setiap artis ini.

Kini kecantikan beberapa selebriti ini tidaklah memerlukan belanja mahal kerana mereka menggunakan produk kecantikan dengan harga yang mampu milik. Jom intai produk yang digunakan oleh 5 artis tempatan ini.

IKLAN

Lisa Surihani – Cetaphil

Jika dilihat di laman Instagramnya, pelakon dan aktivis sosial, Lisa Surihani menggunakan produk penjagaan kulit jenama Cetaphil iaitu Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Menurut Lisa, produk ini selamat untuk semua jenis kulit dan telah memelihara kulitnya menjadi lebih sihat walaupun terdapat banyak perubahan yang telah dilalui.

Wany Hasrita– Himalaya

Siapa sangka, rahsia kejelitaan penyanyi Wany Hasrita sebenarnya kerana menggunakan rangkaian produk dari jenama Himalaya . Wany mengakui menggunakan produk penjagaan kulit ini menerusi Instagramnya dan salah satu produk yang digunakan adalah Skin Wellness Himalaya! Menurut Wany, dia gemar dengan produk ini dapat bantu selesaikan masalah kulit seperti jerawat, jeragat mahupun kegatalan kulit dan juga untuk kecantikan dalaman dan luaran.

Zahirah MacWilson – Meeracle

https://www.instagram.com/p/BlvCxXTAzRI/

Pelakon cantik yang baru saja mengikat tali pertunangannya bersama pelakon Aiman Hakim dilantik akui jatuh cinta dengan produk dari Meeracle selepas 2 bulan menggunakannya. Patutlah Zahirah memiliki kulit wajah yang mulus dan bersih.

Meeracle merupakan jenama kecantikan yang popular dengan produk daripada formula batu permata. Bermula dengan dua produk mereka iaitu Meeracle Facial Serum dan Meeracle Facial Cleanser ternyata berjaya menawan hati wanita di Malaysia.

Memey Suhaiza – Ephyra

Walaupun sudah memiliki 3 orang cahaya mata, wajah bekas pelakon Memey Suhaiza tetap nampak muda, badan langsing dan kekal cantik. Macam anak dara pun ada jugak! Rahsia Memey Suhaiza tetap cantik sebenarnya sudah diketahui rata-rata pengikutnya di Instagram Memey mengamalkan pengambilan Ephyra. Bukan dia seorang je, Norman Hakim pun ambil juga.

Farah Nabilah – Lancome

https://www.instagram.com/p/Bx3vxkqJE9l/

Walaupun sering sibuk di lokasi penggambaran dan aktiviti harian, Farah Nabilah sangat mementingkan  penampilan diri terutamanya penjagaan wajah.

Bagaimana pula rahsia pelakon Farah Nabila kelihatan cantik berseri-seri? Menerusi instagramnya, Farah memperkenalkan dan cara menggunakan rangkaian produk dari jenama Lancome iaitu Rose Sugar Scrub, Tonique Confort dan Rose Jelly Mask.  Patutlah cantik!

IKLAN