Tiada hadiah yang lebih bermakna pada sambutan Hari Bapa sekiranya diberikan hadiah ‘dunia dan akhirat’. Itulah yang boleh digambarkan buat pelakon Zed Zaidi apabila dia telah berkongsi sesuatu yang cukup gembira buat dirinya dan keluarga.

Timang Bayi Kembar Perempuan

Semalam, Zed telah mengumumkan bahawa isterinya Natalia Mustafa selamat melahirkan bayi kembar pada 1.33 tengah hari. Menurut Zed atau nama sebenarnya Rozaidi Abd Jamil, bayi kembar perempuan itu masing-masing seberat 3.15 kilogram dan 2.7 kilogram telah dilahirkan di sebuah pusat perubatan di Kota Damansara.

IKLAN

Gurauan Jadi Realiti 

Kongsi Zed lagi, dia dan isteri sebelum ini pernah bergurau untuk mendapatkan bayi kembar namun tidak menyangka gurauannya itu telah menjadi kenyataan.

Sebelum ini, dia nyaris kehilangan salah seorang daripada bayi tersebut apabila isterinya mengalami pendarahan ketika hamil malah turut tidak tahu bahawa kandungan tersebut merupakan pasangan kembar.

“Pada awalnya kami ke klinik dan buat imbasan, doktor tak beritahu ianya kembar.Selepas itu kami ke hospital kerana isteri mengalami pendarahan dan doktor memaklumkan salah seorang daripada mereka mungkin tak dapat hidup. Ketika itu baharulah kami tahu sebenarnya ia kembar,”

Rata-rata peminat membanjiri ruangan komen milik pelakon itu dengan ucapan tahniah malah ada diantaranya turut meminta petua untuk mendapatkan anak kembar. Zed dan Natalia telah mendirikan rumah tangga pada 29 April 2011 dan dikurniakan anak lelaki, Ryan Zikri,7 tahun.