Kisah cinta antara selebriti dan kerabat diraja sememangnya wujud semenjak dahulu lagi. Bukanlah sesuatu yang pelik jika kerabat diraja menjalinkan hubungan cinta dan berkahwin dengan rakyat biasa. Hal yang sama berlaku kepada Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V yang memilih wanita cantik Oksana Voevodina yang berasal dari Rusia sebagai suri hati dalam hidupnya.

Oksana Voevodina yang kini dikenali sebagai Rihana Petra, ternyata lebih bahagia selepas baru menimang cahaya mata pertama yang diberi nama Tengku Ismail Leon Petra Tengku Muhammad V Faris Petra yang dilahirkan pada 21 Mei 2019. Namun yang menjadi persoalan, pihak istana mahupun kerajaan negeri Kelantan masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi berhubung dengan berita baik ini.

Dalam suatu ruangan komen di Instagram Rihana, terlihat satu komen dari pengikut yang bertanyakan bila Rihana akan ke Kelantan, justeru untuk ditabalkan menjadi permaisuri Kelantan yang rasmi. Ini jawapan ringkas dari Rihana.

” Tak lama lagi, suatu masa bila kami boleh terbang dengan pesawat semula”- tulisnya

Rihana seolah-olah memberi gambaran bahawa dia akan ke Kelantan bersama puteranya dalam masa terdekat. Malah ada khabar mengatakan, berkemungkinan besar Rihana bakal ditabalkan menjadi permaisuri Kelantan yang rasmi saat keberadaannya di sini.

IKLAN

Rihana pernah berkongsi detik-detik pertemuan pertama kali bersama Sultan Muhammad V, di mana pada awalnya dia tidak percaya baginda merupakan Raja Malaysia sehinggalah dia melihat berita yang muncul mengenai pelantikan raja. Perkongsian yang dibuat di Instagramnya itu merupakan siri pertama pendedahan Oksana dan da sambungannya tak lama lagi. Mesti ramai yang ternanti-nanti kan?