Kini Dijual RM224 Juta! Lihat 10 Foto Bekas Rumah Mewah Brad Pitt

Mesti Baca

Gempar! Pengarah & Suami Aktres Terkenal DM Teman Lelaki Nur Sajat?

Kontroversi mengenai usahawan sensasi Nur Sajat telah menarik ramai perhatian untuk memberi kenyataan termasuklah para selebriti iatu suami kepada...

Mak Ayah Dihina Sampai Panggil ‘Bodoh’? Dekati Kisah Kak Girl Yang Menyentuh Hati

Kak Girl sebak hingga mengalirkan air mata dalam sebuah video temubual eksklusif bersama selebriti dan influencer oleh Subhome. Dalam video...

Memakai Gelang Berlian Puteri Diana, Ini Alasan Meghan Markle

Meghan Markle memakai perhiasan istimewa sewaktu wawancara beliau yang bakal datang dengan Oprah Winsfrey. Memakai Gelang Berlian Mendiang Puteri Diana Sewaktu...

Pada awal bulan June 2019, kediaman mewah di Baverly Hills yang pernah diduduki oleh 2 selebriti hollywood popular, Brad Pitt dan Jennifer Aniston ini dikhabarkan telah rasmi dijual dengan harga US$ 56 juta atau lebih kurang RM 224 Juta.

Dipetik dari sumber The  Wall Street Journal, Pitt dan Aniston membeli kediaman ini pada tahun 2001 dengan harga US$ 13 juta. Walaubagaimanapun, pasangan ini telah menjual kediaman mewah ini kepada seorang usahawan syarikat pelaburan yang bernama Jonathan Brooks.

Agak-agak bagaimana penampakkan rumah tersebut? Jom lihat gambar dan ulasan di bawah ini.

Luasnya lebih dari 1,110 meter persegi

Difahamkan, luas kediaman lama Brad Pitt ini mencapai 1,110 meter persegi. Kediaman ini memiliki lima bilik dan 12 bilik mandi. Pelik kan? Begitu banyak bilik mandi jika dibanding dengan bilik tidur.

Ternyata kediaman ini sudah dibina sejak tahun 1934, dan direka oleh Wallace Neff. Kalau anda tak kenal dengan nama ini, anda boleh menonton filem Holiday yang dibintangi Cameron Diaz. Dalam filem tersebut ada rumah mewah klasik yang merupakan hasil kerjanya.

Jikal dilihat sekali imbas , rumah ini ada sedikit berkonsepkan gaya eropah. Bahagian depannya dihiasi dengan pepohonan hijau yang dijaga dengan rapi.

Memiliki interior rustik

Boleh dikatakan, interior rumah ini cukup unik dan menarik. Anda boleh lihat struktur dinding di ruang tamunya yang berunsur klasik. Lantai rumah ini tak semuanya menggunakan motif kayu. Beberapa ruangan lain dilihat menggunakan jubin seramik.

Dominasi warna putih menghiasi bahagian ruang tamu dan ruang menonton.

Penampakan ruangan ini rustik sangat, ditambah dengan lantai diperbuat dari kayu. Dan ruangan ini dihiasi permaidani tikar rotan berwarna coklat kekuningan. Suasananya cukup hangat.

Ruang makan

Penampakan ruang makan di kediaman lama Brad Pitt ini bertemakan hitam putih. Lantainya seakan-akan seperti papan catur, sebahagian dinding dilapisi batu marmar dan sebahagian lainnya bata ekspos namun kedua-duanya berwarna putih.

Kebanyakkan laci dan almari di ruangan ini berwarna hitam. Penggunaan marmar diaplikasikan pada meja dapur dan meja makan kecil.

Lokasi ruang makan di rumah ini terletak di balik dapur. Dindingnya berwarna putih, sementara itu mejanya panjang dan boleh menempatkan 12 orang.

Bilik tidur utama kediaman ini juga terlihat homey sangat. Didominasi warna putih mulai dari pintu, tembok, hingga siling.

Terletak di belakang katil, ada tingkap dan di sebelah sudut tepi ada tempat pemanasan.

Pencinta filem tentu bakal sering menghabiskan tempat ini. Difahamkan, dulu ruangan ini adalah bar, namun pemilik rumah mengubahsuai menjadi panggung wayang mini.

Halaman belakang rumah ini juga sangat cantik. Kolam renangnya sudah dilengkapi dengan lampu, jadi kalau malam hari berenang pun tak mengapa. Di sini juga ada gelanggang tenis.

Tapi yang paling penting adalah, pemandangan di halaman belakang rumah ini pun sangat mendamaikan. Anda akan dapat lihat permandangan alah semulajadi yang menghijau.

Itulah sekilas penampakan rumah RM 224 Juta yang pernah dihuni oleh Brad Pitt. Jika mempunyai rumah di Beverly Hills pastinya akan berjiran dengan artis-artis Hollywood popular. Tak hairanlah kalau harganya mahal.

Terkini

Unik & Menarik! Koleksi Alphabet dUCk Cipta Kelainan Kepada Si Pemakai

Dengan membawakan huruf abjad A – Z, dUCk mengajak orang ramai untuk “Jadi Diri Anda Yang Sebenar” (Truly be...

Artikel Berkaitan