Siapa sangka tiga selebriti ini iaitu Maya Karin, Fara Fauzana dan Andi Bernadee telah umumkan bahawa mereka bakal berkerusi roda tidak lama lagi. Pengumuman itu dibuat mereka menerusi sebuah sidang media khas yang diadakan semalam di Petaling Jaya, Selangor.

Jayakan YOKUK20 Karnival 2019 

Untuk yang tertanya mengapakah mereka akan berkerusi roda, ini kerana tiga selebriti ini akan bersama-sama menjayakan perlumbaan kerusi roda ‘Wheel with me’ sempena dengan program YOKUK20 Karnival 2019 yang akan diadakan di Kota Bharu, Kelantan.

IKLAN

Antara mengapa mereka dipilih sebagai duta kecil program ini, dengan pengaruh tersendiri menurut Pengarah Yayasan Orang Kurang Upaya Kelantan (YOKUK), Datin Suliana Shamsuddin Alias ketiga-tiga mereka diharap dapat mampu mengajak orang ramai sama-sama sertai perlumbaan ini biarpun sihat anggota badan dan sebagainya.

Cik Puan Sofie Louise Johansson Akan Turut Serta 

Pertandingan yang dijangka akan diadakan pada 20 Julai ini bukan sahaja akan dimeriahkan dengan pelbagai aktiviti lain seperti persembahan khas dari Andi Bernadee, malah Yang Berbahagia Cik Puan Sofie Louise Johansson, isteri kepada Yang Amat Mulia Tengku Mahkota Kelantan, Dr Tengku Muhammad Fa-iz Petra Sultan Ismail Petra juga akan bersama-sama para peserta dan merasmikan acara yang julung kali diadakan ini.