Sebelum ini, pelakon Abby Abadi seolah-olah memberi bayangan bahawa sedang hamil cahaya mata pertama hasil perkahwinannya dengan Faizal Zakaria. Namun berita tersebut yang mula ‘dihidu’ peminat sejak awal bulan lepas belum dikongsi pasangan itu secara rasmi biarpun spekulasi berkenaan hangat diperkatakan.

Sahkan Berita Hamil

Terbaru, menerusi perkongsian yang dibuat Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan mengenai perubahan saiz badannya secara tidak langsung dia telah mengesahkan berita kehamilan sebelum ini. Menjelaskan punca mengapa berat badannya naik, menurut Abby mengandung di usia 40-an bukanlah mudah apatah lagi kali terakhir dia melahirkan anak ketiganya hasil perkahwinan terdahulu adalah padah 11 tahun yang lalu.

IKLAN

Berdebar Hamil Di Usia 40-An

Jelas Abby lagi, kandungannya itu kini sudah mencecah lebih dari tiga bulan dan turut mengharapkan agar diberikan kekuatan untuk melahirkan zuriatnya yang keempat kelak. Tambah Abby, berkemungkinan ini adalah kali terakhir dia ingin hamil selain meminta doa yang terbaik dari pengikutnya. Terdahulu, bintang Gerak Khas itu pernah mengalami keguguran ketika kandungannya memasuki bulan ke lima pada 2017.

Sebelum ini, menerusi perkahwinan dengan Norman Hakim, Abby dikurniakan tiga cahaya mata, Mohamed Danish Hakim, 16, Marissa Dania Hakim, 14, dan Maria Danisha Hakim, 11. Abby dan Norman berpisah pada 2008. Bersama Faizal pula, pasangan itu mengambil sepasang anak angkat iaitu Muhammad Daiyan Fayyadh dan Maisara Dayana Fathia yang berusia setahun.