Ada sahaja yang dibuat oleh Dr. Soo Wincci menjadi contoh dan ikutan buat kebanyakan peminat di tanah air. Meskipun kini menetap di luar negara, namun Wincci tetap tidak melupakan negara tercinta selain berkongsi pengalamannya di disana menerusi laman Instagram.

Catat Dua Rekod Baharu Malaysia Book Of Records

Terbaharu, satu lagi kejaan telah dikecapi oleh selebriti verstail ini dimana dia telah berjaya mencatat dua rekod baharu dalam Malaysia Book Of Records. Wincci bukan sahaja telah memperoleh kejayaan dalam majlis konvokesyen Post Master Fellowship Degree in Music Production, malah namanya kini tercatat dalam rekod Malaysia sebagai “Most Academic Degrees Achieved By A Beauty Queen” & “Most Academic Degrees Achieved By A Recording Artist”

IKLAN

Lancar Lagu Baharu

Buat anda yang tidak tahun dengan majlis konvokesyen yang diadakam ini, Wincci telah berjaya bergraduasi sebanyak lima kali dalam tempoh 15 tahun!

View this post on Instagram

Apart From My 5th Graduation & Single Launching Today, Finally I Can Announced that I achieved another 2 more @malaysiabookofrecords "Most Academic Degrees Achieved By A Beauty Queen" & "Most Academic Degrees Achieved By A Recording Artist" 除了今天的毕业还有新歌发行,今天终于可以公布,我再创两个全新大马记录! "考获最多学位的美姐" 和 "考获最多学位的歌手" Selain graduasi dan single launching, hari ni Wincci juga mencapai 2 Record Malaysia Yang Baru ! "Most Academic Degrees Achieved By A Beauty Queen" & "Most Academic Degrees Achieved By A Recording Artist" #myberkleestory #inwincciblejourney #MalaysiaBookofrecords #Valencia #Spain

A post shared by Dr. Soo Wincci 蘇盈之 (@dr.soowincci) on

Dalam masa yang sama, Ratu Cantik Malaysia 2008 ini juga telah melancarkan single terbaharunya yang mempunyai empat bahasa iaitu Bahasa Melayu, Inggeris, Cina dan Sepanyol berjudul ‘Cut Away’. Tahniah Dr Soo Wincci!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Komen Anda