Ketepikan kisah kontroversi lalu dan beralih kepada satu pendedahan terbaharu berkaitan dengan pendakwah bebas yang juga pelakon,PU Riz, 24 atau juga dikenali sebagai Riz.

Kontroversi Lalu Mematangkan Diri 

Biarpun masih muda, namun usia bukanlah halangan buat Riz untuk terus melebarkan sayap dengan pelbagai kejayaan dan juga pencapaian. Malah kontroversi yang melibatkan dirinya baru-baru ini telah mematangkan dirinya mengenai selok belok dunia seni seterusnya mengorak langkah alam perniagaan.

IKLAN

Restoran Pilihan Ramai Milik PU Riz 

Siapa sangka di tengah-tengah kota raya, berhadapan dengan pusat membeli belah terkenal, NU Sentral sebuah restoran yang sering kali menjadi pilihan ramai dalam dan luar negara ini, Food Station sebenarnya adalah miliknya.

Pendedahan itu dibuat Riz atau nama sebenarnya Muhammad Haris Mohd. Ismail menerusi sebuah sembang santai bersama media yang diadakan di restoran miliknya itu. Menurut Riz ketika ditemui murai.my sebenarnya restoran itu sudah beroperasi sejak 8 bulan yang lalu. Bukan sengaja untuk merahsiakan empunya restoran itu sebelum ini, namun bagi Riz dia mahu yang terbaik untuk restorannya malah pelbagai aktiviti juga sudah dirangka bagi menggalakkan pengunjung datang.

Teruskan Legasi Bapa 

Mengambil bapa nya sebagai mentor, jelas Riz lagi dia mahu meneruskan legasi bapanya yang terlebih dahulu menceburi dunia perniagaan.

“Bapa menjadi mentor saya dalam apa yang dilakukan termasuk selok belok dunia perniagaan. Saya percaya dalam hidup ini, kita perlu lakukan sesuatu yang dapat memberi jaminan masa depan. Ada juga pendapatan tetap saya setiap bulan.

“Dunia seni masih saya cintai dan berjalan macam biasa. Cuma saya melihat prospek perniagaan makanan ini khususnya boleh dikembangkan dengan baik. Kalau sebut fasal makan ini semua orang perlukan makanan. Pilihan makanan di luar sana memang macam-macam.

“Saya rasa sudah tiba masanya untuk restoran ini dipromosikan dengan lebih meluas,”

Bukan itu sahaja, malah restoran yang menyediakan lebih 500 lauk pauk Melayu, Thailand dan Barat itu turut mempunyai pengisiannya tersendiri. Selain beroperasi sebagai restoran sepenuhnya dia turut menganjurkan ceramah agama di premis berkenaan dalam menyuntik elemen kerohanian sambil menjamu selera. Malah berniat sebagai satu aktiviti kebajikan, mereka yang tergolong dalam gelandangan juga akan diberikan makanan percuma.