[REVIEW] 5 Sebab Kuntilanak 2 Harus Ditonton Oleh Peminat Filem Seram

20

Terima kasih kepada TGV Pictures kerana sudi bekerjasama dengan HangatMalaysia untuk menonton tayangan perdana filem Kuntilanak 2 bersama para pembaca setia murai.my pada malam 22 Julai yang lalu. Boleh dikatakan pawagam di TGV One Utama  ‘full house’ dengan kehadiran selebriti dan pencinta filem.

Kuntilanak 2 masih menghadirkan karakter antagonis utamanya sebagai salah satu makhluk ghaib yang menjadi kepercayaan orang tempatan. Biasanya,  kuntilanak hadir hanya untuk mengejutkan dan mengerikan, tapi kali ini karakter yang boleh buatkan anda bersimpati.

Subjek utama filem ini iaitu Dinda yang ingin kembali ke pangkuan Karmila yang diyakini sebagai ibu kandungnya, dengan rasa berat hati, Donna, yang menjaganya sejak kecil mengizinkannya pergi ditemani Julia, anak bongsu Donna.

Di sinilah bermula berbagai plot cerita seram dan mendebarkan. Adakah Dinda membuat pilihan yang betul? Apa yang berlaku selepas pertemuan pertama dengan karmila?
Semuanya terjawab di hujung cerita.

IKLAN

5 Sebab Kuntilanak 2 harus ditonton oleh peminat genre seram:

  1. Bukan tipikal filem seram yang melibatkan darah berhamburan di sini sana.
  2. Ada plot-plot yang mencuit hati penonton.
  3. Tidak membosankan kerana di setiap plot, penuh dengan aksi.
  4. Ada unsur-unsur fantasi yang melucukan.
  5. Sinematografi yang menarik dan tidak memeningkan deria penglihatan penonton.

Kuntilanak 2 bakal ditayang di pawagam-pawagam  Malaysia mulai hari ini 25 Julai 2019.  Kalau sudah menonton, jangan lupa berikan penilaian dan komen anda di Facebook kami ya!