Selain Boba Tea yang mencetuskan fenomena nya sebelum ini, buah Durian juga tidak ketinggalan menyertai fenomena nya tersendiri.

Snek Berasaskan Buah Durian 

Bagaikan satu ‘wabak’ yang melanda negara sejak awal bulan lepas, harga raja buah ini juga semakin murah hari demi hari. Melihatkan penangannya pada tahun ini, beberapa pengusaha dan jenama makanan terkenal mengambil kesempatan untuk mencipta menu makanan berasaskan Durian.

Jika dilihat, ada yang mungkin pelik dan tidak kurang juga sebenarnya begitu sedap! Ini senarai snek dan juga makanan yang berasaskan Durian untuk anda rasai sendiri penangannya.

4Cadbury Perisa Durian

Untuk masa yang terhad, Cadbury telah perkenalkan menu terbaharu mereka iaitu Cadbury Perisa Durian. Bagi anda yang ingin menikmati rasa campuran coklat dan Durian, boleh dapatkan di pasaraya berhampiran yang berharga RM17 untuk 2 keping coklat

3Tealive Durian Smoothie

Bukan 1 tapi sebaliknya terdapat 3 perisa durian smoothie telah diperkenalkan oleh TeaLive baru-baru ini. Jika anda masih ingat, dua tahun yang lalu Tealive telah memperkenalkaN Durian King Smoothie.

IKLAN

Kali ini, Tealive telah perkenalkan tiga variasi menu iaitu Duriang Milk Tea, Duriang Coco dan Duriang Smoothie. Setiap satu daripadanya berharga RM10.90 dan diperbuat dari Durian D24 yang sebenar!

2Musang King Burger

Pertama di Malaysia! Percaya atau tidak, Ric’s Burger yang terletak di Bayan Lepas, Pulau Pinang telah memperkenalkan burger yang berasaskan Durian musang king! Buat anda yang tertanya, ‘patty’ nya telah diperbuat dari isi durian, marjerin dan keju sebelum dibakar dan diapit dengan roti sama seperti sebuah burger yang kita sering lihat. Untuk mencubanya, sebiji burger ini berharga RM25.90

1Pizza Durian

Kami dah pernah mencubany dan siapa sangka Pizza Durian ini sebenarnya sedap! Mula diperkenalkan oleh US Pizza, restoran Pizza ini bukan sahaja menyediakan Pizza berasaskan isi durian D24 malah turut memperkenalkan Pizza Durian Musang King. Terdapat beberapa cawangan US Pizza yang anda boleh dapatkan pizza ini dan setiap daripadanya berharga RM25.50 dan RM35.50

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry