Sebuah badan NGO, LOCCO dengan bangganya sekali lagi telah menganjurkan sebuah acara yang menggamit kenangan dan memori sepanjang zaman yang mana pada 3 Ogos ini rakyat Malaysia khususnya buat mereka yang tinggal di Lembah Klang berpeluang untuk sertai Retro Klang 2019.

Tular Sejak 2016

Buat anda yang tidak tahu, LOCCO sebelum ini tular dan hangat diperkatakan selepas menganjurkan acara Keretapi Sarong sejak tahun 2016 dimana pada satu hari yang telah ditetapkan mereka yang berminat akan berkumpul disebuah lokasi menaiki LRT beramai-ramai dengan memakai persalinan sarung dengan kreativiti masing-masing.

IKLAN

Retro Klang Menggamit Memori 

Kali ini, bagi Retro Klang konsep yang hampir sama akan ditonjolkan dan menariknya lagi mereka yang berminat bukan sahaja akan memperagakan pakaian tradisional pilihan tersendiri malah turut berpeluang untuk menyertai pelbagai aktiviti yang bakal dianjurkan kelak. Antara aktiviti-aktiviti yang menanti adalah sesi demonstrasi pembuatan kuih-kuih traditional, permainan-permainan traditional, pertandingan fotografi dan pakaian terbaik serta banyak lagi!

Menaiki Komuter Beramai – Ramai 

Malah Komuter dan bandar Klang juga akan dibanjiri dengan himpunan mereka yang memakai pakaian tradisional!

Jadi buat anda yang berminat boleh daftar di laman web LOCCO dan ianya adalah percuma!