Selepas kejayaan program realiti ‘Raja Lawak’ atau ‘RL’ terbitan Astro, kini pencarian bakat dalam bidang komedi membuka ruang kepada kanak-kanak menerusi ‘Raja Lawak Junior’ atau ‘RLJ’.

Program ‘Raja Lawak Junior’ bakal bersiaran pada setiap hari Sabtu bermula 10 Ogos 2019, jam 9.00 malam di saluran Astro Warna (132) dan Warna HD (124). Selama 8 minggu, pertandingan bakat yang berkonsepkan komedi secara santai, bakal menampilkan 10 peserta untuk bersaing di pentas ‘RLJ’ musim pertama yang terdiri daripada 6 pelawak solo dan 4 pelawak berkumpulan dalam lingkungan umur 7 hingga 15 tahun.

Dua selebriti versatil yang juga merupakan juara ‘RL’ musim kedua; Nabil Ahmad dan naib juara ‘RL’ musim ketiga; Jihan Muse serta selebriti popular Adibah Noor diberi mandat untuk menggalas tanggungjawab sebagai Juri Tetap ‘RLJ’ untuk musim yang pertama.

Manakala pelawak terkenal yang juga merupakan salah seorang ahli kumpulan juara ‘RL’ musim keenam; Ajak (Shiro) serta pelakon dan hos popular yang semakin dikenali ramai; Ain Edruce pula telah digandingkan buat pertama kalinya di pentas ‘RLJ’ sebagai pasangan hos program.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry