Siapa yang tak kenal dengan artis cantik, Luna Maya yang begitu popular di Indonesia mahupun di Indonesia. Bukan hanya kisah kontroversi yang hangat diperkatakan , namun penampilan serta gayanya yang begitu mewah sering menjadi perhatian peminat.

Pada yang tidak tahun, kariernya bermula sebagai model dan kemudian beralih menjadi seorang pelakon ternama dan berbakat dalam dunia hiburan di Indonesia.

https://www.instagram.com/p/B1DhhxdHyv3/

IKLAN

Bahkan, dalam filem “Suzzanna: Bernapas Dalam Kubur”, wanita berusia 35 tahun ini berhasil meraih dua penghargaan yakni sebagai Aktris Terbaik dalam pertandingan Piala Maya 2019 dan sebagai Aktris Terfavorit di IMA Awards 2019.

Selain aktif dalam dunia lakonan, Luna juga memiliki perniagaan sendiri dalam berbagai-bagai bidang, bermula dari fesyen hingga kulinari.

Salah satu perniagaan fesyen yang dikenali ramai orang adalah clothing line yang diberi nama Luna Habit yang banyak digemari, terutama anak muda zaman sekarang.

Kalau dilihat dari akaun Instagramnya, Luna kerap menggunakan barang-barang berjenama dari pakaian hinggalah aksesori. Salah satu yang menarik perhatian ialah beg tangan mewah keluaran jenama ternama Hermes.

Sebenarnya, jenama Hermes seperti tidak dapat dipisahkan dengan selebriti popular tak kira artis lelaki ataupun wanita. Walaupun harganya mahal, tapi hal itu tidak menjadi masalah besar buat mereka yang berduit, termasuk artis yang rata-rata memiliki kekayaan melimpah.

Ingin tahu koleksi beg tangan Hermes milik Luna Maya? Berikut, lima di antaranya:

1Vermillion Red Swift – RM87,860

Kredit Foto: IG @fashion.lunamaya

Bekas kekasih Ariel “Noah” ini tampak anggun menggunakan baju kaftan dengan memegang beg tangan mewah cantik dari Hermes.

Beg tangan Hermes jenis Vermillion Red Swift 25cm Gold Hardware itu terjual dengan harga US$ 20,950 atau setara dengan RM 87,860.

2Kelly Ado Backpack – RM 58, 654.

Kredit Foto: IG @fashion.lunamaya

Tampak sederhana, backpack yang dikenakan Luna Maya keluaran Hermes dengan nama Kelly Ado Backpack ini dijual dengan harga 12,500 euro atau jika diringgitkan mencapai RM 58, 654.

3Kelly 35 Vintage – RM 84, 924

Kredit Foto: IG @fashion.lunamaya

Artis cantik yang dilahirkan di Denpasar, Bali pada 26 Ogos 1983 ini juga memiliki beg tangan Hermes jenis Kelly 35 Vintage Bag In Box Leather warna hitam yang harga di pasaran mencapai US$ 20,250 atau sekitar RM 84, 924.

Tas tersebut juga terlihat unik kerana dilukis oleh pelukis berasal dari Yogyakarta yang membuatkan beg tangan tersebut terlihat semakin menarik.

IKLAN

4Constance Mini Blue – RM69,197

Kredit Foto: IG @fashion.lunamaya

Luna terlihat tampil gaya kasual serta trendy dengan memadankan outer, jeans, sneakers dan sling bag. Sling bag yang dikenakan Luna adalah keluaran Hermes jenis Constance Mini Blue dengan harga jual mencapai US$ 16,500 atau RM69,197

5Kelly 32cm Retourne Blue

Kredit Foto: IG @fashion.lunamaya

Selain itu, Luna juga mempunyai beg mewah dari Hermes Kelly jenis 32cm Retourne Blue Nuit Togo Gold Hardware.

Walaupun kelihatannya ringkas, siapa sangka beg itu dijual pada harga yang sangat mahal iaitu US$ 21,950 yang jika ditukar dengan ringgit Malaysia mencapai RM 92,053

Menakjubkan, bukan! Itulah antara lima koleksi beg tangan mewah Hermes Luna Maya yang harga mencapai puluhan ribu ringgit. Berminat mempunyai salah satu beg seperti Luna?