Malam tadi, menerusi satu kiriman yang kami terima penyanyi remaja yang juga bintang Big Stage musim pertama, Afieq Shazwan dilaporkan terlibat dalam satu kemalangan jalan raya.

Tidak Mengalami Sebarang Kecederaan 

Penyanyi yang berusia 22 tahun ini bersama adik-adiknya dikatakan terlibat dalam kemalangan jalan raya di lebuhraya NKVE pada jam 8.30 malam tadi yang dalam perjalanan menuju ke rumah mereka selepas pulang dari Pulau Pinang. Bagaimanapun, Afieq bersyukur kerana dia dan adik-adiknya berada dalam keadaan baik dan tidak mengalami sebarang kecederaan.

IKLAN

Akibat Jalan Licin 

Jelas Afieq, kemalangan berpunca daripada kereta yang dinaiki mereka hilang kawalan kerana hujan serta keadaan permukaan jalan raya yang licin.

Menerusi perkongsian penyanyi itu di laman Instagram nya, terlihat keadaan kereta proton saga merah yang dipandunya mengalami kerosakan teruk di bahagian hadapan dan terpaksa ditunda menggunakan sebuah kenderaan lain. Semalam, laporan kaji cuaca turut melaporkan beberapa kawasan termasuk ibu negara mengalami hujan ribut sehingga malam yang mengakibatkan beberapa kawasan turut dinaiki air.