Bront Palarae Tersenarai! Netizen Puji Filem Adiwira Indonesia Persis DC Comics

Turut mencuri perhatian dalam senarai itu adalah pelakon Malaysia, Bront Palarae yang akan memegang watak antagonis utama sebagai Pengkor.

Mesti Baca

Semalam tular di media sosial mengenai pengumuman barisan pelakon dan filem adiwira Indonesia terbitan BumiLangit Studios dan Screenplay Pictures yang diadaptasi daripada komik kepahlawanan. Memuji senarai tersebut, netizen turut beranggapan adiwira Indonesia ini setanding watak-watak adiwira DC Comics 

Bront Palarae Jadi Penjahat Utama Dalam Gundala 

Menerusi pengumuman itu beberapa pelakon Indonesia terkenal telah diumumkan memegang watak adiwira dan antagonis seperti Nicholas Saputra (Aquanus), Joe Taslim (Mandala), Ario Bayu (Ghani Zulham), Dian Sastro (Dewi Api) yang disenaraikan dalam BCU Jilid 1.

Turut mencuri perhatian dalam senarai itu adalah pelakon Malaysia, Bront Palarae yang akan memegang watak antagonis sebagai Pengkor.

View this post on Instagram

Inilah karakter dan para pemain Jagat Sinema Bumilangit Jilid I (bagian 1) #BCU29Agustus

IKLANA post shared by Joko Anwar (@jokoanwar) on

Menemui Peminat Pada 29 Ogos Ini 

Sebagai info, BCU Jilid 1 bakal menampilkan beberapa buah filem dalam tempoh lima tahun bermula pada tahun ini.

Sebagai permulaan, Gundala Putra Petir lakonan Abimana Aryasatya akan mula ditayangkan pada 29 Ogos ini yang turut menampilkan Bront. Menyusuli Gundala, adalah filem Sri Asih, Godam & Tira, Si Buta Dari Gua Hantu, Patriot Taruna dan Mandala Golok Setan.

Terkini

Selain Neelofa, Perkahwinan Ini Juga Dikatakan Membelanjakan Jumlah Wang Yang Besar Di Hari Bahagia Mereka

Di Malaysia, perayaan perkahwinan kadangkala berlangsung selama beberapa hari. Sesetengah selebriti akan mengadakan majlis sambutan yang berbeza untuk keluarga,...

Artikel Berkaitan