[VIDEO] Maxis Selami Identiti 7 Personaliti Terkenal Ini Dengan Ujian DNA. Ada Apa?

10

Sempena menyambut hari kemerdekaan ke-62, Maxis meraikan kepelbagaian kaum di Malaysia dengan kempen #100peratusMalaysia, melalui kerjasama dengan personaliti terkenal di Malaysia.

Untuk menyampaikan kisah tersebut, Maxis telah melancarkan sebuah filem pendek yang menggambarkan perjalanan tujuh personaliti Malaysia dalam mengenali diri mereka sendiri.

Dengan memanfaatkan kuasa teknologi, mereka menyelami identiti mereka dengan lebih dalam melalui ujian DNA.

Walaupun keputusan menunjukkan bahawa mereka mempunyai hubungan ke pelbagai lokasi geografi di seluruh dunia, terdapat satu faktor yang menyatukan mereka semua #100peratusMalaysia.

Personaliti yang terlibat dalam kempen Maxis – penulis dan aktivis Marina Mahathir, Duta Kulinari Malaysia bagi Tourism Malaysia Dato’ Chef Wan, Miss Universe Malaysia 2011 Deborah Priya Henry, ikon seni pentas Tiara Jacquelina, pelakon dan pelawak Douglas Lim, pemenang pingat emas gimnastik Sukan SEA Farah Ann Abdul Hadi dan pemain bola sepak kebangsaan Datuk Santokh Singh – telah meluahkan kepercayaan yang serupa dalam idea kempen, dan mengambil bahagian dalam projek ini dengan tenaga positif dan penuh semangat.

IKLAN

Tontoni video di sebalik tabir untuk mendapat tahu pengalaman dan pemikiran mereka.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kempen ini dan filem Hari Kebangsaan Maxis, sila layari www.maxis.com.my/100peratusmalaysia

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry