Sebelum ini, penyanyi Zynakal atau nama sebenarnya Muhammad Razqi Rosli mengejutkan peminat apabila dia telah ditahan pihak polis selepas dikatakan telah mencekik seorang pekerja sebuah stesen minyak di Ampang, Kuala Lumpur.

Susulan daripada itu dia diperintahkan untuk membayar hukuman denda sebanyak RM2,800 oleh Mahkamah Majistret Ampang. Lebih mengejutkan, tidak lama kemudian penyanyi dan komposer berbakat ini ditahan di wad psikiatri, Hospital Kuala Lumpur selepas disahkan menghidap sejenis masalah gangguan mental dikenali sebagai Bipolar Mania.

Ismail Rindu Dengan Zynakal 

Buat yang tidak tahu, Zyn mempunyai ramai kenalan selebriti terutamanya penyanyi-penyanyi muda tanah air. Salah seorang daripadanya adalah Ismail Izzani yang merupakan sahabat karib kepada Zyn. Sebelum ini, kedua-dua penyanyi ini dilihat sering kali meluangkan masa bersama dan sudah pasti insiden tersebut turut terkesan kepada Ismail. Menerusi laman Instagram pelantun Berserah ini, Ismail telah memuat naik sekeping foto keluarga bersama Zyn

Peminat Turut Bersedih 

https://www.instagram.com/p/B2OTBUhAF1C/

Luah Ismail, dia dan ibunya, Datin Suliza Salam merindui penyanyi itu selain meminta semua pengikutnya mendoakan agar Zyn pulih seperti sedia kala. Melihatkan pada luahan Ismail, rata-rata peminat turut bersedih dan mengharapkan agar Ismail sekeluarga tabah menghadapi ujian tersebut.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry