Keganasan seksual bukan sahaja dialami oleh kaum hawa sahaja, tetapi lelaki juga jadi mangsa. Hal ini telah berlaku kepada oleh seorang lelaki malang di Rusia. Susulan dari kes itu, dua wanita ditahan oleh polis kerana didakwa merogol lelaki tersebut yang merupakan pembaiki iPhone berusia 19 tahun.

Dipetik dari Dailymail, berdasarkan laporan polis Rusia, kes rogol itu dilakukan oleh dua wanita berusia 22 dan 32 tahun. Pada mulanya, wanita berusia 22 tahun itu meminta tukang baiki telefon bimbit untuk datang ke kediamannya dan membetulkan iPhonenya yang pecah.

Pintu (kiri) di mana serangan seksual yang dikatakan dilakukan di bandar Bugulma di rantau Tatarstan di Rusia

Selepas melihat kerosakan, pembaiki membawa iPhone ke rumahnya untuk dibaiki dengan alatan yang ada. Apabila selesai, dia mengembalikan iPhone ke kediaman wanita itu.

Tetapi apabila ia dipulangkan, wanita dan rakan wanita berusia 32 tahun itu, menuduh tukang baiki itu telah merosakkan skrin iPhonenya dan menuntut pampasan sebanyak £38 atau sekitar RM195. Sudah tentu, lelaki itu tidak mahu memberi wang dengan alasan dia tidak merosakkan iPhone itu.

“Dia tidak mahu membayar, jadi mereka memukulnya, mengikatnya dan merogolnya menggunakan alat mainan seks,” kata jurucakap polis, menurut Dailymail.

Keganasan telah dirakam menggunakan kamera telefon pintar. Dan kedua-dua wanita itu mengancam untuk menyebarkan video itu jika lelaki itu tidak akan membayar. Akhirnya lelaki tersebut berjanji untuk membayar wang pampasan yang diminta oleh kedua-dua wanita itu.

Tetapi, bukannya membayar, lelaki itu sebenarnya pergi ke balai polis untuk melaporkan perbuatan gangguan seksual dan keganasan yang dia alami. Polis menyusuli laporan itu dan menahan dua wanita itu. Polis telah menemui bukti dalam bentuk video jenayah seksual di iPhone yang digunakan untuk merekodkannya.

IKLAN

Sementara itu, Penolong Ketua Jawatankuasa Siasatan Rusia, Andrey Sheptytsky, berkata lelaki itu dipukul oleh suspek.

Andrey Sheptytsky, penolong kanan ketua Jawatankuasa Penyiasatan untuk Republik Tatarstan berkata lelaki itu enggan membayar dan wanita itu memukulnya.

“Dia enggan membayar pampasan. Kemudian kedua wanita itu memukulnya dan melakukan perbuatan keganasan seksual terhadap mangsa, “katanya.

Sebagai akibat daripada tindakan itu, kedua-dua wanita itu boleh menghadapi hukuman penjara sehingga 10 tahun jika terbukti melakukan serangan seksual terhadap mangsa.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry