Madagascar? Pasti ramai yang sudah kenal dengan filem animasi komedi ini yang berkisarkan kisah sekumpulan haiwan liar yang berperwatakan riang, semangat dan mencuit hati lalu cuba menyesuaikan diri dengan kehidupan di hutan selepas meloloskan diri dari zoo.

IKLAN

Kini, bayangkan adegan-adegan tersebut dilakonkan semula secara langsung di depan mata anda!

Nak tahu bila? Ia berlangsung pada 5 hingga 8 Disember 2019, di mana karakter -karakter kegemaran anda dari filem Madagascar ini bakal membuat persembahan secara langsung di Dewan Plenary di KLCC yang menjanjikan keseronokkan dan lawak pecah perut melalui tarian dan muzik dalam adaptasi muzikal ini.

Madagascar The Musical telah menjelajah dan membuat persembahan di beberapa venue terbesar di UK, dan kini Malaysia mendapat penghormatan sebagai negara Asia Tenggara pertama untuk menjadi tuan rumah yang pertama sejak sambutan hangat yang diterima di UK.

Sebagai kumpulan muzikal yang menjelajah, pertukaran dari satu venue ke venue yang lain sememangnya mencabar.

Satu lagi aspek penting adalah memastikan pentas dipersiapkan dengan betul supaya produksi berjalan lancar dari permulaan sehingga akhir tanpa sebarang masalah.

Bayangkan andai ada pelakon tersandung atau terjatuh kerana alatan yang tidak diletakkan di tempat yang betul.

Oleh itu, persediaan pentas yang sempurna adalah mustahak sekali untuk persembahan muzikal yang rancak dan padat dengan pelbagai adegan pada sesuatu masa.

IKLAN

Sertai Alex the Lion (Si Singa), Marty the Zebra (Si Zebra), Melman the Giraffe (Si Zirafah) and Gloria the Hippo (Si Badak) dalam pengembaraan mereka yang mengasyikkan sebaik meloloskan diri daripada ‘kediaman’ mereka di Zoo Central Park di New York untuk mencari kehidupan baharu di hutan dan terserempak dengan King Julien yang melucukan di Madagascar sewaktu perjalanan mereka.

Diterbitkan di UK dengan kerjasama DreamWorks, Madagascar The Musical akan memainkan beberapa lagu ikonik termasuk “I Like To Move It, Move It’ dan beberapa lagi lagu baharu yang tentunya membuatkan penonton-penonton menari-nari mengikuti rentak.

Harga Tiket bermula dari RM498 (Premium), RM368 (VIP), RM268 (KAT A),RM188 (KAT B), dan RM98 (KAT C) . Harga tiket adalah tertakluk kepada yuran tempahan tiket RM4.

Menerusi Promosi Istimewa Maybank, anda boleh nikmati diskaun harga tiket sebanyak 25% apabila anda membuat pembelian dengan Kad Maybank. Sah untuk tiket Premium, VIP dan Kat A sahaja. Promosi berlangsung sehingga 8 Disember 2019.

Untuk maklumat lanjut berhubung pementasan, barisan pelakon dan pembelian tiket, sila layari www.milestone-entertainment.com atau facebook