Pelakon, Noorkhiriah, mengaku tak senang duduk sejak ditawarkan peluang menunjukkan bakat lakonan spontan tanpa skrip menerusi sebuah program terbitan Astro, ‘All Stars Buka Panggung’.

IKLAN

Walaupun Noorkhiriah dianggap senior dalam dunia lakonan, namun dia akui untuk ‘All Stars Buka Panggung’, dia merasa gementar sehingga tiada ada selera makan dan mengalami sakit pening kepala atau migrain.

“Biarpun All Stars Buka Panggung ini hanya spontan dan tidak ada skrip, saya tetap perlu menunjukkan kreativiti dan perlu berfikir dengan  pantas untuk mengeluarkan idea. Inilah cabaran yang saya perlu tempuhi semasa melakukan persembahan”

View this post on Instagram

Sungguh dik akk tak expect akak ke final..akak ckp dgn diri #justenjoytheshow mlmni sb bukan mudah korg..mcm2 cara nak ilang nebes..mkasih @bellngasri @shahrol_shiro..akak masuk air itu pun dh control dari last week..nak dok kat stage tanpa skrip perghh dia punya cover utk ilang nebes tu Allah aje yg tahu..tk penah tmimpi akan ke final..atas izin Allah dan usaha yg mengundi..semoga Allah saja yg membalasnya..kurang lebih akak minta maaf..akak byk wat silap…tkasih pada @khiriah_fc @dirafdias makcik akak @banuriahsadan datang menyokong tadi.. dan @farahhidayuuu..i lap u sista..Izin Allah jumpa di final #allstarsbukapanggung #katakantidakpadaskrip #asbp #asbp19 #semifinal #final #Alhamdulillah #terimakasihallah

A post shared by Noorkhiriah Ahmad Shapie (@khiriah17) on

“Seminggu sebelum persembahan iaitu minggu ke 5, Kerana terlalu gementar dan bimbang, saya sampai tiada selera makan. Kalau makan pun, sedikit jer! Tak sangka pula saya menjadi juara pada minggu tersebut sehingga melayakkan diri ke semi final”

“Sementara menunggu ke semifinal, bukan hanya tiada selera makan, saya juga mengalami sakit pening kepada atau migrain kerana memikirkan apa yang akan berlaku seterusnya”

Kredit Foto: IG Noorkhiriah

Walaubagaimanapun, ketika persembahan semifinal, Noorkhiriah lebih bersedia dan kurang gementar berbanding minggu sebelumnya. Biarpun bertanding, dia hanya memberi fokus untuk menghiburkan penonton.

IKLAN

“Alhamdulilah, saya sendiri tidak menyangka terpilih untuk berentap ke peringkat final kerana pada awalnya saya fikir akan tersingkir pada malam ini”

Seramai 5 orang peserta telah melakukan persembahan terbaik untuk melayakkan diri mereka ke pentas akhir yang bakal berlangsung pada 18 Oktober 2019. Keputusan 100% dari undian penonton ini menyaksikan Datuk Rosyam Nor telah diumumkan sebagai peserta yang tersingkir untuk minggu keenam.

Datuk Aaron Aziz, Zulhuzaimy, Rita Rudaini dan Noorkhiriah akan merebut gelaran juara seterusnya membawa pulang wang tunai sebanyak RM 50,000 dan sebuah trofi!

‘All Stars Buka Panggung’ disiarkan secara eksklusif di Astro Warna (saluran 132) dan Warna HD (saluran 124) serta boleh ditonton menerusi aplikasi Astro GO dan secara strim di On Demand. Jangan lupa untuk saksikan Final All Stars Buka Panggung pada Jumaat ini, jam 9 malam.