Berita kematian bintang Korea popular, Sulli ternyata mengejutkan peminat diseluruh dunia. Menerusi laporan media negara iu, mayat pelakon dan penyanyi itu ditemui mati oleh pengurusnya di tingkat dua kediamannya di Seongnam, Seoul, Korea Selatan.

IKLAN

Polis Anggap Sulli Alami Tekanan Perasaan 

Biarpun tiada kenyataan rasmi dikeluarkan sehingga kini mengenai punca kematiannya,rata-rata peminat tidak menolak bahawa tekanan perasaan adalah punca utama mengapa Sulli meninggal dunia. Malah pihak polis dalam satu kenyataan turut mengandaikan selebriti berusia 25 tahun itu mengalami tekanan perasaan yang teruk.

Pernah Dibuli

Terdahulu, Sulli telah bergelut dengan masalah buli siber sehingga membuatkan dia nekad untuk berundur seketika dari dunia seni pada 2014. Sulli sebelum ini pernah tinggal bersma ahli kumpulan Girl’s Generation, Taeyeon dan Tiffany sebelum dia mengorak langkah menyertai kumpulan f(x). Sulli juga begitu aktif di media sosial dan berkesempatan mengendalikan siri TV membincangkan pengalaman selebriti berdepan dengan gangguan dan buli dalam talian.