Berbanding dengan ahli kumpulan K-Clique yang lain barangkali MK antara yang menjadi tumpuan ramai terutamanya peminat fanatiknya. Tidak hairanlah insiden dia secara tiba-tiba dicium seorang wanita perempuan baru-baru ini menjadi kontroversi di media sosial.

IKLAN

Enggan Upah Pengawal Peribadi

Ketika ditanya mengenai soal keselamatan ekoran daripada insiden tersebut, menurut MK atau nama sebenarnya Muhammad Hairi Amin,23 tidak terfikir untuk mencari pengawal peribadi untuk dirinya atau buat K-Clique. Jelasnya, mereka masih lagi tahu bagaimana mahu menjaga diri masing-masing dan mengganggap peminat seperti kawan-kawan mereka sendiri.

“Mungkin tidak, jika dari keselamatan kami tahu menjaga diri masing-masing. siapalah kami dan kami anggap kebanyakan dari peminat sama seperti kawan-kawan, brotherhood”

Jawab Isu Kekasih 

Dalam perkembangan lain, menjawab soal gambar mesra bersama seorang wanita yang kononnya dikatakan kekasihnya, MK sehingga kini tidak dapat mengesahkan mengenai spekulasi tersebut.Ini kerana jelasnya mungkin wanita yang dimaksudkan adalah ibu atau salah seorang daripada kakaknya. Akuinya lagi, dia sememangnya kurang mengambil peduli mengenai gosip yang tersebar di media sosial memandangkan dia sudah dilatih untuk tidak mengambil peduli mengenainya.

“Saya dilatih oleh anggota ahli K-Clique yang lain untuk tidak mengambil peduli mengenai benda-benda ini (gosip). Mengenai gambar tersebut, mungkin itu ibu atau kakak saya memandangkan saya ada enam orang kakak”

MK ditemui murai.my ketika di majlis sidang media Konsert Hausboom Music 2019 di Soro Lounge, Pavilion Elite pada petang Isnin.

IKLAN