Aplikasi menghantar pesanan atau mesej WhatsApp membuat kemas kini yang boleh diperolehi oleh semua pengguna iPhone melalui App Store.

IKLAN

Perubahan yang paling utama adalah keupayaan untuk memainkan mesej suara secara terus dari notifikasi, seperti yang disebut oleh Phone Arena, Isnin, 14 Oktober, 2019. Ini boleh dilakukan dengan menekan lama dan klik play.

Selain itu, pengguna WhatsApp kini boleh menukar jenis tulisan atau ‘font’ pada kamera dengan setiap kali klik ikon T. Versi terkini WhatsApp iOS membolehkan pengguna untuk mengedit dan menghantar media kembali dengan pantas dalam perbualan mereka.

Caranya hanya untuk klik ikon doodle ketika melihat gambar atau video dan ia mesti berada di landasan yang betul. Dan yang terakhir tetapi memoji kini boleh dihantar sebagai sticker dari papan kekunci emoji pada iOS 13.

Untuk mendapat manfaat daripada semua perubahan yang dinyatakan di atas, pastikan aplikasi WhatsApp anda dikemas kini ke versi 2.19.100.

Artikel SebelumnyaSulli Ditemui Mati Akibat Tekanan Perasaan?
Artikel SeterusnyaK-Clique & Ella Antara Selebriti Di Konsert Hausboom Music 2019
Tidak terlalu lama dalam bidang penulisan. Bolehlah setakat mahu untuk berkongsi pendapat dan info. Memang suka menulis untuk dikongsi bukannya dikecam.