Semalam di acara pengumuman barisan 12 finalis Dewi Remaja 2019, salah seorang peserta Top 20 Dewi Remaja 2019, Farzana Zainul terjatuh sebanyak tiga kali di atas pentas acara itu sekaligus mencetuskan kerisauan tetamu yang hadir ketika itu.

IKLAN

Lubang Pada Pentas Punca Terjatuh 

Menurut Farzana atau lebih mesra disapa sebagai Zaza ketika ditemui murai.my mendedahkan terdapat lubang kecil pada pentas itu yang menjadi punca mengapa dia boleh dia terjatuh. Jelasnya, kesan kecederaan yang dialaminya ketika itu juga menyebabkan dia terjatuh beberapa kali tidak lama kemudian selepas gagal menahan sakit.

“Sebenarnya, kalau perasan karpet yang berada di tengah pentas itu terkoyak dan berlubang malah Scha Alyahya juga hampir terjatuh ketika melalui pentas itu. Masa itu kaki kanan memang dah memang rasa sakit”

Namun begitu, jelas model sambilan ini dia tetap gagahkan diri untuk teruskan dan memberikan yang terbaik meskipun rezeki tidak menyebelahinya tersenarai dalam finalis Top 12 Dewi Remaja 2019.

“Bila kita dah jatuh takkan kita nak bersedih atau malu. Jadi saya terus bangun dan senyum walaupun dah jatuh beberapa kali”

IKLAN

Sebagai info, pada tahun lalu Zaza pernah menyertai ujibakat Pencarian Dewi Remaja namun tidak berjaya ke peringkat seterusnya.

Namun siapa sangka, tidak lama kemudian rezeki menyebelahinya apabila diumumkan sebagai pemenang tempat ketiga Pencarian Wanita Melayu 2019.

Mahu Tempatkan Diri Dalam Industri Seni 

Dalam perkembangan lain, selepas ini dia ingin mencari peluang untuk menempatkan dirinya dalam industri seni apatah lagi begitu meminati bidang lakonan. Tidak meletakkan sasaran untuk bekerja dengan mana-mana pengarah, dia menyerahkan segala-galanya pada rezeki selain menjadikan pelakon Mira Filzah sebagai idolanya.

“Macam sebelum ini, Mira Filzah pun pernah mencuba sertai Dewi Remaja namun nasibnya sama seperti saya tidak dapat ke pusingan seterusnya. Perkara seperti ini bergantung pada rezeki dan saya akan cuba untuk aktif di media sosial supaya orang akan lebih mengenali saya apatah lagi di dalam dunia hiburan”

Rancangan realiti Dewi Remaja 2019 bakal menemui penonton bermula pada 26 Oktober ini pada setiap Sabtu, jam 9.00 malam di Astro Ria (104) dan Ria HD (123).