Susulan daripada kemelut diantara usahawan selebriti terkenal, Norjuma Habib Mohamed dan Fame Up Entertainment, mahkamah telah memerintahkan Norjuma untuk membuat permohonan maaf secara terbuka kepada pihak Fame Up Entertainment.

Diberi Tempoh Hingga 25 Oktober 2019 

Menurut pihak Fame Up yang diterajui Zuriawati Zaidi selaku pengarah urusan, mahkamah telah memberi tempoh sehingga 25 Oktober ini untuk tampil membuat permohonan maaf secara terbuka. Jelasnya lagi kepada murai.my, sekiranya dia gagal berbuat demikian tindakan selanjutnya bakal diambil kerana ingkar dengan perintah mahkamah.

IKLAN

Norjuma Enggan Terima Serahan Perintah Mahkamah 

Selain tuntutan permohonan maaf, pihak Fame Up turut membuat tuntutan lain seperti ganti rugi namun tidak dinyatakan jumlahnya. Dalam pada itu, Fame Up menyatakan sehingga kini pihak Norjuma enggan menerima serahan perintah mahkamah biarpun telah diperintahkan pada 30 September yang lalu.

https://www.instagram.com/p/B3vuMf1lr50/

Tuntutan tersebut dibuat Fame Up menerusi peguam Muhammad Hassanuddin bin Rashid dari syarikat guaman Chung Hasnal & Partners. Terdahulu, Fame Up telah memfailkan satu tuntutan saman fitnah berkaitan penyebaran sebuah video fitnah sekitar Mac tahun lalu. Dalam video itu, plaintif (Zuriawati Zaidi) dituduh oleh Nurjama memiliki sebuah video skandal seks melibatkan dua individu kenamaan negara.